Chavez: SUA exagerează gravitatea situaţiei din Libia pentru a justifica o invazie militară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hugo Chavez
Hugo Chavez

Statele Unite oferă o imagine exagerată şi distorsionată a situaţiei din Libia, afectată de revolte împotriva regimului, pentru a justifica o invazie militară, a declarat, luni, la Caracas, preşedintele venezuelean Hugo Chavez.

"Să nu ne lăsăm amăgiţi de tobele care vestesc războiul, pentru că Statele Unite sunt sigur că exagerează şi distorsionează lucrurile, pentru a justifica o invazie", a declarat Chavez. El a propus apoi trimiterea în Libia a unei comisii internaţionale cu rol de mediere, care să contribuie la găsirea unei soluţii paşnice la revoltele din ţara nord-africană, informează Mediafax.

"În loc să trimitem marinari, tancuri şi avioane, de ce să nu trimitem o comisie paşnică care să încerce să contribuie la oprirea crimelor în Libia? Ei sunt fraţii noştri", a spus el, într-un discurs difuzat la televiziunea de stat.

Chavez şi Kadhafi au o relaţie foarte strânsă, în special datorită opoziţiei lor comune faţă de influenţa globală a Statelor Unite. Kadhafi "a fost mult timp prietenul meu şi prietenul nostru", a afirmat Chavez, adăugând: "Trebuie să fim prudenţi. Ştim care este politica noastră: Nu sprijinim invaziile sau masacrele, nimic de acest fel, indiferent cine este autorul lor. Dar fără îndoială, în privinţa Libiei, a fost creată o campanie de minciuni - aşa cum s-a întâmplat mult timp şi în cazul Venezuelei", a apreciat preşedintele venezulean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel