ChatGPT de la OpenAI are concurenţă. Google lansează chatbot-ul Bard
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Google a lansat robotul de chat Bard în încercarea de a rivaliza cu popularul ChatGPT al OpenAI.

Google a precizat că Bard, care oferă răspunsuri la întrebări bazate pe text, va funcționa separat de motorul său de căutare Google. Lansarea sa are loc la aproape patru luni după ce rivalul OpenAI, susținut de Microsoft, a atras atenția la nivel mondial cu lansarea publică a chatbotului său, ChatGPT, ceea ce a declanșat o grabă a giganților din domeniul tehnologiei de a aduce o nouă inteligență artificială puternică, bazată pe limbaj, în domeniul căutării pe internet.

Săptămâna trecută, OpenAI a dezvăluit noul său model lingvistic, GPT-4, pe care utilizatorii îl pot accesa prin intermediul unei versiuni premium a ChatGPT și prin intermediul motorului de căutare Bing al Microsoft. Gigantul chinez de căutare Baidu și-a lansat, de asemenea, propriul chatbot, Ernie, pe care îl poziționează ca o alternativă în limba chineză la ChatGPT.

Google a precizat că Bard va genera răspunsuri doar în limba engleză – și nu în coduri informatice sau în alte limbi – și va oferi acces pe baza principiului „primul venit, primul servit” utilizatorilor care se înscriu pe lista de așteptare în SUA și în Regatul Unit. Criticii spun că Google este constrâns de afacerea sa extrem de profitabilă de căutare, care îl descurajează să introducă AI generativă din cauza capacității sale de a rezuma rezultatele căutării într-un singur răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel