Data publicării:

CFR, val de întârzieri din cauza caniculei. Vezi lista trenurilor care vor circula cu viteză redusă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU Teleorman
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: ISU Teleorman
CFR înregistrează numeroase întârzieri din cauza caniculei.

CFR Călători anunță că trenurile vor circula cu o viteză redusă cu 30 - 50 km/h pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Galaţi şi Braşov, transmite Agerpres. Se întâmplă din cauza temperaturilor extreme de 39 - 42 de grade Celsius, iar trenurile vor înregistra întârzieri, a transmis duminică compania.

"CFR Călători informează că, urmare a temperaturilor extreme de 39 - 42 de grade Celsius care se vor înregistra pe raza mai multor judeţe, aflate sub incidenţa celor două avertizări de temperaturi caniculare de Cod roşu şi Cod portocaliu, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă între 30-50 km/h. Circulaţia trenurilor se va desfăşura în condiţii de siguranţă, cu reducerea vitezei de circulaţie, deoarece la nivelul şinei temperatura ajunge şi chiar depăşeşte 50-80 de grade Celsius. Restricţiile de viteză aplicate pe calea ferată în zona afectată se vor menţine în intervalul de valabilitate a Codului roşu şi portocaliu de vreme severă în vigoare. În acest context, CFR SA - managerul infrastructurii -, aplică restricţii de viteză, ceea ce generează întârzieri în circulaţia trenurilor pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Galaţi şi Braşov", se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în zilele cu temperaturi exterioare caniculare care se înregistrează la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant, instalaţiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilaţie.

Recomandări pentru călători


CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

Totodată, CFR Călători îi sfătuiește pe călători să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, dar și medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, iar în caz de nevoie să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel