CFR Cluj - Young Boys, preliminarii Champions League. Șumudică se teme de elvețieni: Asta spune multe!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Marius Șumudică a fost demis de la Malatyaspor (presa din Turcia)
Marius Șumudică a fost demis de la Malatyaspor (presa din Turcia)
Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că Young Boys Berna este favorită în dubla manşă din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, deoarece este formaţia mai puternică.

'Ne aşteaptă o partidă dificilă cu o echipă bună, o echipă care joacă de trei ani împreună. A schimbat foarte puţini jucători, practic au schimbat doar antrenorul, pentru că au rămas cu aceeaşi filosofie de joc, adică la un sistem de atac clasic 4-4-2. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că în momentul de faţă prima şansă o au cei de la Young Boys Berna. I-am urmărit, am vazut ceea ce pot... şi în momentul de faţă pentru mine este o echipă mult mai puternică decât CFR.', a spus Șumudică.

'Valoarea lotului lor este cel puţin dublă faţă de cea a lotului nostru. Iar asta spune multe.'

'Au jucători valoroşi, m-am uitat pe fiecare post... fiecare are o valoare de peste 3 milioane de euro, ceea ce înseamnă enorm. Valoarea lotului lor este cel puţin dublă faţă de cea a lotului nostru. Iar asta spune multe. Young Boys este cea mai titrată echipă din Elveţia şi e clar că ne aşteaptă un meci foarte greu. Va trebui să fim foarte agresivi şi foarte montaţi pentru a spera la un rezultat pozitiv. Un meci câştigat şi o calificare ar însemna enorm pentru România să aibă o echipă în play-off-ul Champions League', a afirmat antrenorul.

'Într-un astfel de meci intervine şi dorinţa de revanşă a jucătorilor pentru că majoritatea au simţit pe pielea lor ce s-a întâmplat sezonul trecut în ultimul meci (n.r. - din grupele Europa League) când au fost la câteva minute de calificare. Eu îi simt montaţi, îşi doresc să facă o partidă bună. Sper ca publicul să fie 12-lea jucător şi să ne ajute să încheiem acest joc cu un rezultat care să ne dea speranţe pentru meciul retur de la Berna', a adăugat antrenorul.

Şumudică a menţionat că formaţia sa trebuie să fie pragmatică şi să fructifice ocaziile pe care le are

'În acest gen de meci trebuie să fii extrem de precaut şi să dai gol din minimum de ocazii. Asta pentru că nu îţi permiţi ca la un meci de campionat să te joci cu ocaziile şi abia după 6-7 situaţii să marchezi. Aşa e clar că nu vom avea nicio şansă. Dar eu nu sunt tipul de antrenor care să sacrifice modul de exprimare doar pentru rezultat. Nu, e clar că îmi doresc să marcăm, să jucăm spectaculos, dar în fond şi la urma urmei rezultatul e cel care contează. Ca să ai şanse, trebuie să marchezi sau cel puţin să nu primeşti gol. Şi ca să marchezi cu Young Boys nu poţi să o faci cu un joc urât. Trebuie să ajungi acolo cumva pe nişte trasee pe care noi le-am lucrat', a explicat Şumudică. Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 21:00, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. 

Tensiuni la CFR. Șumudică l-a exclus din lot pe Chipciu înainte de meciul de foc cu Young Boys Berna

Decizia lui Marius Șumudică vine cu o zi înaintea partidei cu Young Boys Berna, prima manșă a 'dublei' din turul trei preliminar al Champions League.

Antrenorul CFR-ului a luat această hotărâre din cauza reacției violente pe care Chipciu a avut-o la adresa coechipierului Otto Hindrich, după ce portarul l-a lovit cu o minge în față la un antrenament.

'A spus că este foarte nervos și nu poate continua antrenamentul. Din momentul acela, pentru mine a fost următorul pas să anunț conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA și să nu mai continue în acest grup, pentru că nu am nevoie de astfel de jucători. El a ales singur drumul. Nu stau să fac un caz Chipciu, el este un jucător valoros, pe care eu l-am băgat de când am venit. A marcat un gol care ne-a calificat (n.red. cu Borac Banja Luka), nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta.

Până în momentul de față mă așteptam la niște scuze, dacă ar fi vrut să facă un pas de reconciliere. Nu le-am primit, de fapt nici nu trebuia să mi le ceară mie, trebuia să le ceară grupului.

Drumurile noastre se despart. Din momentul de față, Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului. Asta este strict decizia antrenorului Șumudică', a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel