CFR Cluj - Pyunik Erevan, preliminarii Liga Campionilor. REZULTAT FINAL, meci decis la penalty-uri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook CFR Cluj
Facebook CFR Cluj
CFR Cluj înfruntă Pyunik Erevan în returul preliminariilor din Liga Campionilor. Meciul este livetext pe DC NEWS la ora 21:30. 

CFR Cluj părăseşte Liga Campionilor încă din primul tur al preliminariilor. Pyunik Erevan a eliminat campioana României la loviturile de departajare, scor 4-3, după ce Camora şi Petrila au ratat pentru clujeni. 

Scorul după 120 de minute a fost 2-2. 

Lovituri de la 11 metri. CFR Cluj - Pyunik Erevan 

 

3 - 4 (Camora ratează)

3 - 4 (Avaghian)

3 - 3 (Muhar)

2 - 3 ( Harutiunian)

2 - 2 (Burcă)

1 - 2 (Daşian) 

1 - 1 (Petrila ratează)

1 - 1 (Cociuc)

1 - 0 (Dugandzic)

0 - 0 

CFR Cluj - Pyunik Erevan, repriza a doua de prelungiri

Final de partidă. Urmează lovituri de la 11 m. 

Min 119: Incredibil. Gajic egalează în minutul 119. 

Min 111: Kovalenko ratează singur cu Bălgrădean. Portarul este eroul celor de la CFR Cluj. 

Min 109: Bălgrădean APĂRĂĂĂĂĂĂĂ! 

Min 107: Burcă face un fault în careu. Este penalty pentru Pyunik. 

Min 105: Începe ultima repriză. 

CFR Cluj - Pyunik Erevan, prima repriză de prelungiri

Pauză

Min 94: GOOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ. Claudiu Petrila marchează din pasa lui Deac. 

Min 90: Încep prelungirile. 

CFR Cluj - Pyunik Erevan, repriza a doua 

Final. Urmează prelungiri. 

Min 89: GOOOOOOOOOL PYUNIK. Oaspeţii egalează pe final de meci. Zoran Gajic a marcat.

Min 60: Deac şutează din lovitură liberă, dar portarul oaspeţilor respinge. 

Min 54: Fault dur asupra lui Cristi Manea la marginea careului, în lateral dreapta. 

Min 45: A început repriza a doua. 

CFR Cluj - Pyunik Erevan, prima repriză 

Pauză

Min 26: Gol anulat pentru CFR. Manea a trimis în bară, mingea a ricoşat la Păun care a trimis în poartă, dar acesta venise din afara terenului. 

Min 18: Boateng trimite cu capul pe lângă poartă după corner. 

Min 17: Păun trage tare din unghi, de la 17 metri, dar portarul oaspeţilor respinge peste poartă. Şut spectaculos! 

Min 11: O fază periculoasă şi la poarta lui Bălgrădean, dar mingea se duce mult peste poartă. 

Min 6: GOOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ. Nana Boateng marchează cu capul după o lovitură liberă. 

Min 2: Păun face un dribling scurt la marginea careului şi trage la poartă, dar mingea e respinsă în corner. 

Min 1: A început meciul. 

Echipele de start:

CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean - 4. Cristian Manea, 3. Andrei Burcă, 6. Danijel Graovac, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac, 21. Bismarck Adjei-Boateng, 40. Lovro Cvek - 7. Adrian Păun, 22. Gabriel Debeljuh, 8. Roger.

Antrenor: Dan Petrescu.

Rezerve: 23. Rareş Gal, 90. Răzvan Sava - 2. Karlo Brucic, 9. Marko Dugandzic, 11. Claudiu Petrila, 15. Emmanuel Yeboah, 17. Jefte Betancor Sanchez, 20. Vito Hammershoej-Mistrati, 37. Mihai Bordeianu, 44. Yuri Matias, 47. Christopher Braun, 73. Karlo Muhar.

Piunik: 1. David Iurcenko (căpitan) - 6. Juninho, 79. Serghei Vakulenko, 5. Zoran Gajic, 15. Mihail Kovalenko - 29. Eugeniu Cociuc, 26. Renzo Jose Zambrano, 30. Alexander Gonzalez - 9. Artak Daşian, 14. Yusuf Olaitan Otubanjo, 70. Uros Nenadovic.

Antrenor: Eghişe Melikian.

Rezerve: 32. Serghei Mikaelian, 71. Stanislav Bucinev - 2. Luka Juricic, 8. Andre Luiz, 11. Hovhanes Harutiunian, 13. Ghevorg Najarian, 20. Nemanja Mladenovic, 21. Artur Avaghian, 88. Iuri Gareghinian, 97. David Davidian.

Arbitru: Michael Fabbri; arbitri asistenţi: Marco Bresmes, Domenico Palermo; al patrulea oficial: Alessandro Prontera (toţi din Italia)

Potrivit Fanatik, Dan Petrescu a fost sunat de către patronul Neluțu Varga, care nu acceptă un rezultat nefavorabil cu Pyunik Erevan.

“Nu se poate așa ceva! Ți-am făcut toate poftele, ți-am adus ce jucători ai vrut, am investit în transferuri și noi ne prezentăm așa! Suntem la un pas să ratăm dubla cu armenii. Treziți-vă!”, ar fi sunat mesajul lui Neluțu Varga pentru Dan Petrescu. 

În meciul tur, clujenii nu au reuşit să marcheze, iar rezultatul final a fost 0-0. 

Cu cine va juca CFR dacă trece de Pyunik

CFR Cluj va întâlni echipa luxemburgheză F91 Dudelange în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, dacă va trece de Piunik Erevan. 

Dudelange s-a calificat în turul secund preliminar cu o dublă victorie, 1-0 şi 2-1, în faţa campioanei Albaniei, KF Tirana. După 1-0 în Ducat, Dudelange s-a impus şi marţi seara, cu 2-1, în Albania, prin golurile marcate de Filip Bojic (49) şi Dejvid Sinani (61), respectiv Redon Xhixha (78).

Echipa din Gruia a mai înfruntat formaţia F91 Dudelange în 2018, pierzând ambele meciuri, cu 2-3 şi 0-2, în play-off-ul Europa League. CFR Cluj va juca miercuri, de la ora 21:30, la Cluj-Napoca, împotriva formaţiei armene Piunik Erevan, în manşa secundă din primul tur preliminar. La Erevan, scorul a fost egal, 0-0.

Novak vrea români în sport, CFR Cluj mai transferă un străin. Anunţul făcut de Cristi Balaj

Cristi Balaj, preşedintele celor de la CFR Cluj, a anunţat că echipa campioană va mai aduce un jucător străin, un portar, în ciuda ordinului de ministru semnat de Eduard Novak, potrivit căruia echipele româneşti ar trebui să aibă minimum 40% jucători români pe foaie. 

”Apropo de intenția ministrului Novak, am încercat să aducem portar român. Popa a fost mult prea scump față de ceea ce am fi putut să oferim. Niță a cerut mai mult decât ceea ce am oferit și nu am oferit puțin. Cu Silviu Lung nu am mai dezoltat subiectul financiar pentru că a ales să meargă într-o țară unde se plătește infinit mai bine decât în România.

Suntem obligați să ajungem la varianta unui portar străin. Vom aduce un portar străin foarte bun, probabil chiar mai bun decât aceste trei variante pe care le-am avut inițial în vedere. Pe acești portari am încercat să îi aducem nu doar pentru că sunt foarte buni, ci și pentru că sunt români, dar nu am reușit”, a declarat Cristi Balaj pentru Digi Sport.

Eduard Novak, contrazis de preşedintele CNCD. Csaba Asztalos: Se pot cere despăgubiri. Sunt nişte limite

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a explicat în presa din Ungaria că a găsit o portiţă pentru ca ordinul de ministru potrivit căruia echipele de club trebuie să aibă minimum 40% jucători români pe foaia de joc să se aplice fără a încălca legislaţia europeană. 

Acesta ar fi spus că fotbaliştii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive, astfel că un astfel de ordin nu le restricţionează dreptul la muncă şi nu încalcă legile europene, conform Digisport. 

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, îl contrazice, însă pe ministru.

”Îmi pare rău pentru domnul ministru, a fost consiliat eronat. Activitățile sportive intră în domeniul de aplicare a dreptului Uniunii Europene în măsura în care constituite activitate economică. Activitatea sportivilor semiprofesioniști sau profesioniști, care sunt activități salariate, indiferent că le numim contract de muncă sau pe baza unui contract de prestări servicii, intră sub incidența articolului 45 care reglementează libertatea forței de muncă în Uniunea Europeană și care definește conceptul de lucrător. Sportivii profesioniști sau neprofesioniști care prestează un serviciu sunt lucrători și sunt protejați împotriva discriminării. Curtea de Justiție a Uniunii Europene spune că e o formă de discriminare a pune orice tip de cotă unei activități sportive, întrucât cetățenii Uniunii Europene au libertatea să se angajeze oriunde pe teritoriul unui stat membru.

Curtea de justiție a Uniunii Europene nu acceptă această justificare obiectivă, arătând faptul că jucătorii unei echipe naționale pot proveni de la orice club. Se mai spune că echipele de fotbal concurează cu echipe care nu au această restricție și ar intra într-o competiție nedreaptă.

Se mai spune că e adevărat că odată cu libera circulație a forței de muncă va fi o competiție mai mare pe locul de muncă, dar în același timp se deschide oportunitatea ca jucătorul să poată concura pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Acest motiv care a fost la baza ordinului lui Novak a fost desființat. Orice decizie este obligatorie pentru orice stat membru, pentru orice judecător din orice stat membru.

Mă aștept ca la nivelul Ministerului Sportului să existe specialiști pe drept sportiv, pe dreptul Uniunii Europene. Nu înțeleg de ce se insistă pe această abordare care nu are niciun temei juridic. Dacă în Italia se introduc reguli asemănătoare, ce jucători mai transferă din România?

Nu are nicio relevanță ce denumire are contractul dacă se prestează o anumită activitate sportivă.

Se pot cere despăgubiri dacă o echipă suferă daune într-un fel sau altul. Nu spun că scopul nu e unul legitim, să avem un bazin mai larg de selecție pentru echipele naționale, dar sunt niște limite dacă ne-am asumat că suntem în Uniunea Europeană”, a declarat Csaba Asztalos la Fotbal Club

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel