CFR Cluj o va întâlni pe Piunik Erevan, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
CFR Cluj o va întâlni pe Piunik Erevan, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor
CFR Cluj o va întâlni pe Piunik Erevan, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor
CFR Cluj va întâlni echipa armeană Piunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Nyon.

CFR va juca primul meci în Armenia, pe 5 sau 6 iulie, iar manşa secundă va avea loc la Cluj-Napoca, pe 12 sau 13 iulie. Piunik a cucerit în sezonul trecut al 15-lea său titlu de campioană a Armeniei (record), cu 75 de puncte, la un singur punct de contracandidata sa FC Ararat-Armenia. Piunik nu a mai întâlnit până acum o echipă din România în cupele europene.

În schimb, CFR Cluj a înfruntat-o pe echipa armeană FC Alaşkert în 2018, în turul al treilea preliminar al Europa League, câştigând ambele manşe, cu 5-0 şi 2-0. Marţi este programată tragerea la sorţi a meciurilor din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor (meciuri pe 19/20, respectiv 26/27 iulie).

CFR Cluj a câştigat al cincilea său titlu consecutiv de campioană a României la fotbal, duminică seara, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (1-0), pe teren propriu, într-un meci din etapa a 9-a, penultima, a fazei play-off a Ligii I.

Echipa antrenată de Dan Petrescu are patru puncte avans faţă de principala sa urmăritoare, FCSB, înaintea ultimei etape din play-off. De remarcat că la finalul sezonului regulat, CFR avea 14 puncte în plus faţă de FCSB.

CFR Cluj şi-a trecut astfel în palmares al optulea titlu de campioană, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021.

Citește și - Clujul domină sportul românesc. U BT Cluj Napoca e noua campioană a Ligii Naţionale de Baschet la Masculin

Liga Naţională de Baschet masculin şi-a desemnat campioana, după ce Universitatea BT Cluj Napoca a câştigat cea de a 4-a confruntare a finalei cu Voluntari, cu 85-74, ducând scorul general la 3-1. U BT Cluj Napoca va evolua sezonul viitor direct în Grupele Ligii Campionilor.

Universitatea BT Cluj Napoca reuşise să câştige primul meci al finalei, disputată în sistem cel mai bun din 5 meciuri, pe teren propriu, cu 87-65, după care a pierdut în meciul doi, în faţa propriilor suporteri, cu 74-69.

În meciul 3, ardelenii s-au impus cu 92-84, la Voluntari, pentru ca apoi să câştige şi meciul 4, cu 85-74.

Campioana sezonului trecut la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, rămâne astfel în posesia trofeului Ligii Naţionale.

U BT Cluj câştigă al 4-lea titlu din istorie s, cu 3-1 la general, şi al şaptelea pentru baschetul clujean.

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard (19) şi Stewart (16), pentru U BT Cluj, şi Moldoveanu (14) şi Thompson (14), pentru CSO Voluntari. CSO Voluntari a disputat prima finală a Ligii Naţionale, titlul de vicecampioană fiind obţinut în premieră.

Locul 3 în campionat fost câştigat de CSM Oradea, care a învins în două partide din trei pe FC Argeş Piteşti (110-59 şi 93-61).

U BT Cluj va juca sezonul viitor direct în grupele Basketball Champions League, în care anul acesta a ajuns în sferturile de finală.

 U Cluj, în Liga I de fotbal, după 7 ani

Suporterii Universității Cluj au făcut baie, la miezul nopții, după meciul cu Dinamo, in fântâna din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, după ce echipa a revenit în Liga 1. Unii dintre ei au mers și în cartierul Gruia, la stadionul CFR-ului, pentru a afișa un mesaj sugestiv.

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0. Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani. Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Suporterii Universității Cluj, care nu au făcut deplasarea la București, au făcut baie, la miezul nopții, in fântâna din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Unii dintre ei au mers și în cartierul Gruia, la stadionul CFR-ului, pentru a afișa un mesaj. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel