CFR: 73 de trenuri au fost anulate. Vezi aici rutele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un număr de 73 trenuri de călători dintr-un total de 1.947 ale programului zilnic de circulaţie au fost anulate vineri din cauza ninsorilor şi a viscolului, iar linia de cale ferată între Urziceni şi Slobozia se menţine închisă, a declarat vineri Adrian Vlaicu, consilier la CFR Călători.

Secţiile de pe care au fost anulate aceste trenuri sunt: Urziceni-Făurei, Urziceni-Ploieşti Sud, Făurei-Tecuci, Tecuci-Mărăşeşti, Tecuci-Bârlad-Fălciu, Olteniţa-Bucureşti-Obor, Medgidia-Tulcea, Medgidia-Negru Vodă, Călăraşi-Ciulniţa, Constanţa-Mangalia, Roşiori-Turnu Măgurele, Sibiu-Craiova, Craiova-Bucureşti Nord şi Craiova - Calafat.

"Toate cele 148 de mijloace de intervenţie sunt în dispozitiv şi sunt gata de acţiune acolo unde este necesar", a precizat Adrian Vlaicu.

Acesta a adăugat că pasagerii care doresc să renunţe la călătorie pot solicita restituirea contravalorii biletelor de transport, iar cei care vor să-şi continue drumul, iar trenul lor a fost anulat, pot apela la garniturile rămase în circulaţie, fără a plăti diferenţe de preţ dacă au avut bilete achiziţionate la trenuri de rang inferior.

În ceea ce priveşte trenurile de marfă, circulaţia acestora se efectuează în funcţie de posibilităţile reţelei de cale ferată, după asigurarea traficului de călători.

"Întâi se asigură traficul de călători după care circulă şi trenurile de marfă, în funcţie de capacitatea de circulaţie disponibilă", a mai spus consilierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel