Cezar Preda, despre şedinţa CSAT: Ponta nu-şi poate depăşi frustrările personale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
VASILE BLAGA - CONFERINTA - BUZAU
VASILE BLAGA - CONFERINTA - BUZAU

Plecarea din mijlocul şedinţei CSAT a premierului Victor Ponta demonstrează incapacitatea acestuia de a-şi depăşi orice frustrare şi antipatie personală pentru a contribui la rezolvarea unor probleme de interes naţional, a declarat joi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, insensibil, ca de altfel şi ceilalţi români în opinia sa, de faptul că prim-ministrul este inhibat de Traian Băsescu.

"Ăsta este un joc de scenă a domnului Ponta. În CSAT nu mai au discuţii de show de televiziune, în CSAT sunt discuţii serioase şi faptul că Victor Ponta nu suportă lucrurile serioase pentru că nu le înţelegea, a plecat. Au rămas miniştrii şi ceilalţi participanţi să discute lucruri serioase. N-are nimic de câştigat din treaba asta", a comentat Cristian Preda la România TV plecarea premierului Victor Ponta din şedinţa CSAT.

În opinia democrat-liberalului, premierul nu-şi poate depăşi frustrările personale în legătură cu preşedintele Traian Băsescu: "Nu ne interesează frustrările personale ale unui demnitar. De aia nu mai pot eu şi 22 milioane de români că este el inhibat de Traian Băsescu (...) Orice om politic trebuie să-şi depăşească orice frustrare, orice antipatie pentru interesele statului român", a adăugat Preda.

La prima întâlnire între premierul Victor Ponta şi Traian Băsescu, după referndumul din 29 august, în cadrul reuniunii CSAT de joi, prim-ministrul României a părăsit şedinţa după mai puţin de o oră, diferendul fiind primul punct pe ordinea de zi, respectiv, strategia de refacere a credibilităţii României după criza politică generată de suspendarea preşedintelui.

Alte teme aflate pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi se mai află şi starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel