Cezar Preda: Blaga, Videanu sau Berceanu ar trebui să vină la conducerea PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cezar-Preda
Cezar-Preda

Cezar Preda este de părere că la conducerea PDL ar trebui să vină unul dintre "greii" partidului, respectiv, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Liviu Negoiță.

"Eu cred că e momentul ca PD să se unească și să încerce să-și facă coerentă politica. Recunosc o parte din acuzele dlui Frunzăverde, și anume că leadershipul nostru a aplicat politica struțului, s-a băgat cu capul în nisip și „după noi potopul”. Eu cred că PDL, după plecarea lui Sorin Frunzăverde și a altor lideri marcanți ai partidului, are obligația și are și șansa de a lua o decizie serioasă, astfel încât să nu luptăm pentru supraviețuirea partidului", a spus Preda, la Realitatea TV, adăugând că prin decizie serioasă se referă la "o echipă de forță pentru că este obligatoriu să nu luptăm pentru supraviețuire, ci să luptăm pentru a rămâne în politica românească cu un cuvânt greu de spus".

Preda nu crede însă că este momentul pentru un congres extraordinar în prag de alegeri şi că soluţia ar fi un interimat de forţă. "Vreau să vă spun că un Congres cu două luni înainte de alegeri, după părerea mea, este o chestiune nu numai imposibilă, ci și neproductivă. Dar știm că în campaniile electorale nu conduce decât liderul care își asumă campania electorală și șeful campaniei electorale și echipa care înlocuiește și structurile instituționale ale partidului", a subliniat deputatul.

Întrebat dacă se referă la preluarea puterii de către Blaga, Preda a replicat: "Nu numai către Vasile. Trebuie să intre în luptă toți cei care au fost considerați „grei”: să vină și Berceanu, să vină și Videanu, să vină și Negoiță, să vină și Preda".

Cât priveşte rolul lui Emil Boc, Preda crede că acesta ar putea să rămână până la congres şeful PDL, dar nu va mai avea el frâiele. "Eu așa cred. La câtă politică știu eu, e foarte greu să fie schimbat. Doar dacă domnia sa ia o altă decizie… E simplu să-i ceri să plece Emil Boc, eu am cerut demult ", a explicat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel