Ceva uşor şi răcoros, de primăvară: Mâncare de spanac cu mentă
Poate că ai mai preparat înainte mâncare de spanac cu ceapă, cu lapte, cu ochiuri... dar nu cu mentă! Ceva mai răcoros şi mai aromat nu există! Încearcă reţeta de mai jos şi te vei convinge!
Reţeta de mâncare de spanac cu mentă este un preparat extrem de sănătos şi uşor de pregătit. Spanacul este bogat în fier iar consumul este recomandat pentru orice vârstă şi pentru orice anotimp, mai cu seamă primăvara când avem posibilitatea să-l găsim proaspăt. Vă prezentăm mai jos ingredientele necesare, dar şi modul de preparare pas cu pas.
Timp de preparare: 30 minute
Timp de fierbere: 45 minute
Ingredientele necesare pentru cinci porţii de mâncare de spanac cu mentă sunt următoarele:
- 400 de grame de spanac
- câteva fire de mărar
- câteva frunze de mentă
- busuioc
- două fire de ceapă verde
- două fire de usturoi verde
- o lingură de zeamă de lămâie
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare:
Dacă aveţi spanac congelat, acesta trebuie decongelat înainte de a fi folosit în preparat. Dacă aţi achiziţionat spanac proaspăt, el va trebui spălat bine înainte de a fi folosi.
Puneţi pe foc o oală cu o cantitate suficientă de apă şi un praf de sare.
Când apa a dat în clocot, adăugaţi spanacul.
Opăriţi spanacul timp de cinci – zece minute, până când îşi schimbă culoarea şi textura.
Scurgeţi spanacul într-o strecurătoare, apoi tocaţi-l mărunt.
Spălaţi mărarul, lăsaţi-l la scurs, apoi tocaţi-l mărunt până la codiţe pe care le aruncaţi.
Spălaţi frunzele de mentă, scurgeţi-le bine, tocaţi-le mărunt
Curăţaţi ceapa şi usturoiul verde, spălaţi-le bine, tocaţi-le în rondele subţiri, incluzând şi partea verde care îi dă atât un gust deosebit cât şi o culoare frumoasă
Puneţi pe foc o tigaie cu puţin ulei. Lăsaţi uleiul să se încingă, iar când a început să sfârâie, adăugaţi ceapa şi usturoiul verde.
Căliţi legumele la foc potrivit, având grijă să nu le ardeţi.
În cazul în care observaţi tendinţa acestora de a căpăta o culoare maronie, reduceţi imediat focul la minim şi continuaţi călirea lor amestecând încontinuu.
Când legumele au căpătat o culoare aurie şi au devenit sticloase, adăugaţi spanacul şi frunzele de mentă.
Condimentaţi cu busuioc, sare şi piper după gust.
Lăsaţi amestecul să se călească până când cantitatea de lichid rezultată din deshidratarea spanacului se reduce la minim.
La final, adăugaţi mărarul şi zeama de lămâie. Continuaţi apoi fierberea timp de cinci – zece minute.
Serviţi preparatul distribuindu-l în cantităţi egale şi în forme cât mai deosebite pe farfurioare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News