Data publicării:

Cetățenia tinerelor luate de apă în Italia, confirmată de MAE

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook
Cetățenia celor două tinere care au murit în urma inundațiilor din Italia a fost cofirmată de Ministerul Afacerilor Externe. A treia persoană, un tânăr, este încă dispărut.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat duminică seara, în urma informațiilor transmise de către autoritățile italiene, cetățenia română a celor două persoane decedate în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia.

”În continuarea informațiilor transmise anterior cu privire la dispariția a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, duminică, reprezentanții Consulatului General al României la Trieste au fost informați de către autoritățile italiene asupra faptului că trupurile neînsuflețite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfășurare operațiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane.

De asemenea, în urma informațiilor transmise de către autoritățile italiene, MAE confirmă cetățenia română a celor două persoane decedate. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor îndoliate”, se arată într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Asistență consulară pentru cetățenii români

Potrivit sursei citate, reprezentanții oficiului consular mențin în permanență dialogul cu autoritățile locale în vederea obținerii de informații cu privire la operațiunile de căutare a celei de-a treia persoane dispărute, precum și cu familiile cetățenilor români decedați, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări și conform competențelor.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii call center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +393408821688.

Citește și: Au fost găsite trupurile neînsuflețite ale celor două fete luate de viitură în Italia. Cristian Molnar e în continuare de negăsit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel