Mai mulți cetățeni afgani au încercat să treacă fraudulos granița. Ieșeau din România spre Ungaria
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 14 Martie, 11:49
Pexels
Paisprezece cetățeni afgani au fost depistați în trei automarfare conduse de doi cetățeni turci și un cetățean bulgar. Încercau să părăsească România pe la punctul de trecere al frontierei de la Arad.

Potrivit IGPF, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, în acest sfârşit de săptămână, au fost depistaţi, pe sensul de ieşire din România, 14 cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, informează Agerpres. 

În data de 12 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei automarfare conduse de doi cetăţeni turci şi un bulgar, care transportau anvelope, ţevi metalice şi ceramică pentru societăţi din Norvegia, Olanda şi Germania. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi, în total, ascunşi, printre marfa transportată, paisprezece cetăţeni străini, precizează sursa citată.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro