Cetățean german, informator al Kremlinului, a fost arestat la Munchen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Killian Cartignies)
Sursă foto: Unsplash (Killian Cartignies)
Un cetățean german, acuzat că a oferit Kremlinului informații sensibile, a fost arestat în Munchen.  

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi conspirat cu un angajat al serviciilor secrete pentru a transmite informaţii confidenţiale Rusiei, a precizat joi procuratura generală, potrivit Reuters.

Bărbatul, identificat ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea în Germania din SUA, a explicat procuratura într-un comunicat. El este suspectat că ar fi asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND), care a fost arestat în decembrie sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor secrete germane, este acuzat că a transferat către serviciile ruse informaţii pe care le-ar fi obţinut de la Carten L., conform comunicatului procuraturii.

Un mandat de arestare a fost deja emis pentru Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător de la Curtea Supremă din Germania şi a rămas în arest, a adăugat comunicatul.

Ancheta a fost realizată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a mai precizat procuratura. Autorităţile germane au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident cu privire la invazia rusă din Ucraina, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel