CES 2019. Cel mai mare târg de electronice din lume. Sute de participanți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Târg
Târg
Cel mai mare târg anual de electronică din lume - Consumer Electronics Show (CES) - îşi deschide marţi porţile pentru public, în Las Vegas (SUA), având în centru tehnologia 5G, menită să impulsioneze viteza conexiunilor fără fir la internet şi le ducă spre toate obiectele, relatează agenţia EFE.

Marile evenimente pentru public se vor concentra în perioada marţi-vineri, iar numărul de vizitatori estimat de organizatori pentru ediţia din acest an se ridică la 180.000 persoane.

Participanți din peste 155 de țări


Participanţii, care vor proveni din peste 155 de ţări, vor putea vedea la prima mână ultimele noutăţi de la 4.500 de companii din industria electronică, de la giganţi precum Samsung, LG, General Electric, Intel, Huawei, AMD şi IBM, până la firme mici din diferite părţi ale lumii şi start-up-uri.

VEZI ȘI "Insula Iubirii". Mirela Baniaș, într-o relație: Cine este bărbatul

CES este primul mare târg internaţional din 2019 în cadrul căruia vor putea fi văzute avansurile din sector în ceea ce priveşte reţeaua 5G, mai rapidă decât 4G şi creată pentru a facilita implementarea internet of things (internetul lucrurilor).

CES - reţeaua 5G, mai rapidă decât 4G 


Deşi telefonia mobilă nu a fost niciodată punctul forte al CES (în mod normal producătorii păstrează marile noutăţi în domeniu pentru Mobile World Congress, ce se desfăşoară în februarie, la Barcelona), evenimentul de la Las Vegas va fi o oportunitate de a testa puterea 5G pe tot felul de obiecte cotidiene.

Televizoarele, software-ul pentru automobile, articole sanitare, electrocasnice precum microunde şi frigidere, şi toată clasa de obiecte care au un rol fundamental la CES sunt menite să integreze reţeaua de generaţia a 5-a pentru a demonstra tot potenţialul părţii inteligente în interacţiunea cu utilizatorii.

În plus, doi giganţi în telecomunicaţii din SUA, Verizon şi AT&T, vor avea o poziţie relevantă în cadrul târgului şi se aşteaptă să anunţe care sunt planurile pentru acest an cu privire la implementarea 5G în ţara nord americană.

Televizoare - ultimele modele 8K


În ceea ce priveşte televizoarele, principalii producători vor prezenta ultimele modele 8K, cea mai mare rezoluţie existentă cu 33 milioane de pixeli, şi care vin în 2019 după ce au făcut paşi uşori anul trecut, când Samsung a fost prima companie ce a comercializat un aparat cu o astfel de calitate a imaginii.

Totuşi, nişte îndoieli plutesc deasupra 8K, deoarece, în pofida impresionantei sale rezoluţii, în prezent abia sunt pe piaţa câteva conţinuturi care să utilizeze această tehnologie.

CITEȘTE ȘI Politician PNL, îmbogățit din falimentarea celor 26 de firme

Marile mărci de televizoare au încercat să rezolve această problemă prin intermediul unor tehnici bazate pe inteligenţă artificială care să permită îmbunătăţirea calităţii imaginii produselor care nu sunt în 8K, o tendinţă care va ieşi ori consolidată sau înlocuită după aceste zile de CES.

Unul dintre segmentele de piaţă care vor avea o prezentă importantă la congresul de anul acesta va fi tehnologia pentru sănătate şi sport, după ce avansurile de anul trecut în ceea ce priveşte hardware-ul (ca de exemplu Apple Watch Series 4) au marcat drumul pentru o multitudine de noi dispozitive.

Multe curiozități la CES


Unele dintre curiozităţile care vor putea fi văzute zilele acestea la Las Vegas sunt monitoarele de tensiune încorporate în haine şi accesorii, o mască de dormit pentru combaterea 'jet lag' (disconfortul creat de diferenţa de fus orar n.r), telefoane inteligente care se încarcă datorită căldurii corpului.

În sectorul moto, după ani în care prezenţa vehiculelor a fost în creştere la târg, nu se aşteaptă noutăţi, deşi producători precum Audi, Mercedes-Benz şi Hyundai vor face act de prezenţă pentru a expune avansurile în domeniul software-ului.

În ceea ce priveşte prezentările, la această ediţie vor intra pe scenă preşedintele şi şeful de tehnologie de la LG, I.P. Park, preşedintele şi CEO al IBM, Ginni Rometty, CEO-ul Verizon, Hans Vestberg, preşedintele AMD, Lisa Su şi secretarul pentru Transport al SUA, Elaine Chao.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel