Cerul, singurul loc unde masca NU ESTE OBLIGATORIE. VIDEO - Un salt de deasupra norilor şi interviu cu Dragoş Boeru, fondator TNT Brothers
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 10 grade, Aerodromul Clinceni şi, cum altfel, TNT Brothers. Un salt de deasupra norilor, singurul loc unde masca nu este obligatorie în România. 

După experienţa saltului de la Tuzla, de deasupra mării, nu puteam rata ultimul weekend de sărituri cu paraşuta din 2020. TNT Brothers m-a dus deasupra norilor şi mi-a oferit, poate, cea mai faină experienţă într-un an în care ieşitul din casă a fost condiţionat de mască, declaraţii pe propria răspundere şi evitarea aglomeraţiei. 

Cerul, singurul loc unde nu trebuie să porţi mască, oferă liniştea de care ai nevoie. Şi tocmai despre asta am vorbit şi cu Dragoş Boeru (FOTO), unul dintre fondatorii TNT Brothers. Cu o experienţă de peste 18 ani în paraşutism şi cu peste 5600 de salturi la activ, Dragoş are gena paraşutismului în sânge. Tatăl său şi al fratelui său Bogdan a fost paraşutist militar, astfel că cei doi au crescut pe lângă avioane, aerodromuri şi paraşutişti. 

"Am început la Clinceni, ca paraşutişti sportivi. După ce am fost în Franţa, şi am văzut ce fel se desfăşoară totul acolo, am zis că ar fi fain să avem asta şi în România. Paraşutismul oferă o libertate greu de exprimat în cuvinte, greu de găsit pe sol. Eşti tu, cu tine şi cu paraşuta. E linişte, e relaxare! Temeri vor exista mereu, e un sport extrem, dar avem proceduri de urgenţă pe care le repetăm mereu, astfel încât să fie totul cât mai sigur", a explicat Dragoş Boeru în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Nu ai sărit niciodată cu paraşuta? Încearcă, nu vei regreta! 

"Celor care nu au sărit niciodată nu pot să le spun decât să încerce, să îşi înfrunte teama. De obicei ţi-e teamă şi de ce nu cunoşti. Explicaţiile noastre vin din experienţă, dar până nu trăieşti senzaţia, nu poţi să vezi cum e. E normal să îţi fie teamă de înălţime. Dar una e să te uiţi în jos de pe un bloc şi alta e să te uiţi de la 4 kilometri înălţime. Aici dispare teama de înălţime. E fix la fel ca atunci când zbori cu un avion de linie. Merită să încerci măcar o dată!", a mai spus Dragoş. 

Ca să sari cu cei de la TNT Brothers, este obligatoriu să ai peste 16 ani şi maximum 110 kg. Dacă ai peste 60 de ani, poţi sări doar dacă ai o adeverinţă de la medic. Nu există limită de înălţime. Mai ai nevoie doar de cartea de identitate şi de haine sport pentru a te îmbarca. Hai, ce mai aştepţi?

Iar dacă vrei să ai parte de o amintire de neuitat alături de prietenii tăi, află că puteţi sări din acelaşi avion. Sigur, fiecare cu instructorul său de tandem. 

Am sărit deasupra norilor 

Dacă în vară, la Tuzla, am sărit aproape deasupra mării, pe un cer perfect senin şi o vreme călduroasă, cu un peisaj fascinant în faţa ochilor, lucrurile s-au schimbat la Clinceni. Dar în mult mai bine! La 4000 m înălţime, deasupra norilor, soarele arată ca într-o zi de vară. Iar norii de sub tine se văd exact ca un morman de zăpadă, în care abia aştepţi să te arunci. De altfel, pentru paraşutişti, astfel de condiţii sunt ideale. 

"Ca spectaculozitate a peisajului, cred că mereu vom alege toamna sau primăvara, când ai şi puţini nori. Sigur, şi când e senin e foarte spectaculos, pentru că vezi totul, până jos. Fiecare are specificitatea sa! La fel e şi cu salturile la Tuzla sau la Clinceni. Ambele sunt spectaculoase, fiecare în felul său", a mai explicat fondatorul TNT Brothers. 

TNT Brothers are 10 ani de activitate continuă şi, din primăvară, îi aşteaptă din nou pe cei care doresc să îşi testeze limitele şi să primească o doză de adrenalină unică. Tu vei sări? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel