Certificat fals de vaccinare. Arafat: Ce pățești dacă ești prins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre ce vor păți cei care falsifică certificatul de vaccinare.

„Cum se va verifica autenticitatea certificatelor de vaccinare, ținând cont că acestea nu sunt timbrate și au introduse doar datele cu caracter personal?”, a fost întrebat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Dacă certificatul este fals și se descoperă că este fals, atunci răspunde persoana care deține certificatul, nu răspunde acolo organizatorul. Dacă vine persoana cu un certificat fals pe care l-a falsificat și a intrat cu el și dacă este prinsă în timpul evenimentului sau retroactiv se află, atunci va răspunde de prezentarea unui act fals. Acesta este modul de abordare”, a transmis Arafat, în timpul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

Măsurile de relaxare, anunțate de premierul Cîțu cu puțin timp în urmă

Guvernul a decis joi că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise unde nu lucrează mai mult de cinci angajați, a anunțat premierul Florin Cîțu, înainte de declarațiile secretarului de stat Arafat. „Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment desfășurate în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. (...) S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a spus Florin Cîțu. 

„A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50 la sută la 70 la sută din capacitatea spațiului”, a mai anunțat premierul. „S-au redeschis locurile de joacă din spațiile închise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copilului să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală”, a mai zis Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel