Data publicării:
Certificat de vaccinare la locul de muncă, COMPROMISUL propus de Florin Cîțu. Va fi pe masa PSD în următoarea ședință a coaliției - surse
Președintele PNL, Florin Cîțu, face o propunere importantă privind certificatul verde la locul de muncă.
În următoarea ședință a coaliției de guvernare, președintele PNL, Florin Cîțu, ar urma să propună ca proiectul pentru certificatul verde depus de el, dar și de mai mulți miniștri PNL și UDMR, să fie adoptat de majoritatea parlamentară PNL, PSD și UDMR. Va fi un compromis pe masa coaliției de guvernare, propus de liderul liberal. Certificatul de vaccinare ar urma să fie obligatoriu pentru angajații MAI și MApN, dar și pentru angajații din Sănătate.
În schimb, certificatul verde nu se va aplica privaților, conform propunerii pe care o aduce Florin Cîțu, susținut din PNL și UDMR.
La finalul anului 2021, Florin Cîțu sublinia, în acest context, că ”există certificatul verde în România, el se folosește când mergeți la mall, la restaurante. Este o Ordonanță pe care am dat-o al cărei rol a fost de a stimula campania de vaccinare și de a menține economia deschisă. Vom vedea dacă există o modalitate de îmbunătățire a ceea ce avem acum.”
”Eu, cu ce am fost de acord, am făcut.” mai spunea președintele PNL. ”Este în Parlament un proiect de lege, unde vorbeam despre sistemul sanitar (certificat verde obligatoriu pentru personalul medical n.r.)” menționa el. ”Certificatul verde trebuie să fie o motivație pentru oameni, să se vaccineze, dar să mențină și economia deschisă.” preciza Florin Cîțu, atunci.
Afirmațiile sale erau susține și de președintele PSD, în aceeași zi, de Marcel Ciolacu. Social-democratul afirma: ”Există o OUG care prevede includerea certificatului verde. Veți vedea decizia pe care o luăm în coaliție.”
Citește aici declarațiile complete ale celor doi: Certificatul verde la locul de muncă, răsturnare de situație. Pică ”Stop COVID”. Cîțu și Ciolacu, același discurs
”Probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare şi vom avea un răspuns legat de acest certificat. Cu cât se introduce mai târziu în evoluţia unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade” afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în urmă cu o zi.
Citește și: Rafila estimează 800.000 de infectări în valul 5 al pandemiei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News