Data publicării:

Cererile lui Funar privind neconstituționalitatea PSD și PNL, respinse de Tribunalul Mureș

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, a depus două contestații care vizează PSD și PNL, în contextul alegerilor parlamentare din 1 decembrie.

Citește și: Diana Șoșoacă, interzisă și la Senat după decizia de la prezidențiale? Ce spune Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR

Tribunalul Mureș a respins ca inadmisibile două cereri formulate de Gheorghe Funar de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Partidului Social Democrat (PSD) și a Partidului Național Liberal (PNL).

”Respinge, ca inadmisibilă, cererea contestatorului de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Partidului Social Democrat. Respinge contestația formulată de contestatorul Funar Gheorghe, (cu datele personale), în contradictoriu cu intimații Partidul Social Democrat (...) și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureș (...), împotriva Deciziilor nr.13/17.10.2024 și nr.14/17.10.2024 emise de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureș, prin care au fost acceptate candidaturile propuse de Partidul Social Democrat la alegerile pentru Camera Deputaților și, respectiv, Senat din anul 2024. Conform art.59 alin.7 teza finală din Legea nr.208/2015, hotărârea se va afișa în mod vizibil la sediul instanței”, se arată în soluția Tribunalului Mureș.

De asemenea, Tribunalul Mureș a respins și cererea formulată de Gheorghe Funar cu privire la PNL.

”Admite excepția inadmisibilității sesizării Curții Constituționale, invocată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș. Respinge ca inadmisibilă cererea contestatorului de sesizare a Curții Constituționale a României cu privire la neconstituționalitatea Partidului Național Liberal. Respinge ca neîntemeiată contestația formulată de către contestatorul Funar Gheorghe împotriva Deciziilor nr. 15/17.10.2024 și 16/17.10.2024 ale Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureș, privind admiterea candidaturilor propuse de Partidul Național Liberal. În temeiul art. 59 alin. (7) teza finală din Legea nr. 208/2015, prezenta hotărâre va fi afișată în mod vizibil la sediul Tribunalului Mureș”, se menționează în încheierea instanței.

Împotriva acestor hotărâri se poate face apel în termen de 48 de ore de la pronunțare, scrie Agerpres.

Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, în perioada 1992-2004, și fost președinte al PUNR, iar în trecut a făcut parte și din PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor și nu a ezitat să se afișeze la un miting alături de Diana Șoșoacă, în aprilie 2021, când strigau împotriva restricțiilor din timpul pandemiei, iar Șoșoacă era în primele luni de la momentul excluderii din AUR, pe listele căruia a ajuns în Senatul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel