Cererea lui Zelenski de a susține un discurs înregistrat la Oscaruri a fost refuzată pentru al doilea an la rând (surse)
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Volodimir Zelenski/Agerpres
Volodimir Zelenski/Agerpres
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi fost respins de premiile Oscar pentru al doilea an consecutiv.  

Potrivit Variety, Zelenskiy spera să apară la spectacolul de duminică, ca urmare a aparițiilor culturale anterioare, dar cererea a fost respinsă. În ultimul an, comediantul devenit politician a apărut prin satelit în timpul premiilor Grammy și Globurilor de Aur și în cadrul festivalurilor de film precum Cannes și cel mai recent Berlin. Luna trecută a marcat un an de când Rusia a invadat Ucraina.

Zelenski ar fi discutat cu Mike Simpson, un agent de top la importanta agenție WME, după ce clientul său Aaron Kaufman a co-regizat documentarul Superpower realizat împreună cu Sean Penn, care i-a împrumutat anul trecut unul dintre cele două premii Oscar lui Zelenski, scrie The Guardian.

Actorul a numit gestul „o prostioară simbolică”, iar după ce Ucraina va câștiga războiul împotriva Rusiei, a susținut, în hohote de râs, că își vrea trofeul înapoi. Anterior promisese că va mirosi un Oscar dacă Academia nu-l va lăsa pe Zelenski să vorbească. „Nu există lucru mai important pentru Premiile Academiei decât să-i ofere [lui Zelenski] ocazia de a vorbi cu noi toți”, a spus el.

Anul trecut, s-a raportat că producătorul executiv al Oscarurilor, Will Packer, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acordarea unui calup lui Zelenski, deoarece toți cei afectați de conflict sunt albi, iar tragediile anterioare care implică oameni de culoare, din zone defavorizate, nu au primit aceeași atenție. Ceremonia a inclus în schimb un moment de reculegere pentru victime.

Vestea vine după un sondaj recent care a arătat slăbirea sprijinului american pentru asistența acordată Ucrainei.

Cea mai bună categorie de documentare din acest an include A House Made of Splinters, care se concentrează pe copiii care și-au pierdut părinții în război. Cea mai bună categorie de film include Top Gun: Maverick, care săptămâna aceasta a fost criticată după rapoarte că filmul a fost finanțat parțial de oligarhul rus Dimitri Ribolovlev. Congresul Mondial al Ucrainei, un grup de expat cu sediul la Toronto, și-a exprimat „îngrijorări serioase cu privire la influența Rusiei asupra industriei filmului de la Hollywood”. Paramount nu a comentat încă, iar Academia nu a realizat un comentariu despre Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel