Cererea de finanţare pentru un nou spital la Ploieşti, depusă la CNI
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Spital. Sursa: Pexels.com
Spital. Sursa: Pexels.com
Administraţia ploieşteană a depus la CNI cererea de includere în programul de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul "UNITĂŢI SANITARE" pentru obiectivul de investiţii "Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti".

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, împreună cu echipa de lucru din cadrul primăriei şi Consiliului Local Ploieşti, informează comunitatea locală că, s-a depus, astăzi, la Compania Naţională de Investiţii, solicitarea de includere în programul de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul "UNITĂŢI SANITARE" pentru obiectivul de investiţii "Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti".

Municipalitatea ploieşteană doreşte să construiască, în zona de sud a oraşului, pe strada Ghighiului, un nou spital - Spitalul Municipal de Urgenţă Ploieşti - unitate sanitară complexă, care va include funcţiile medicale din Spitalul Municipal Ploieşti şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti, într-o structura de tip monobloc, cu un număr de 450 paturi.

Proiectul administraţiei publice locale cuprinde realizarea la nivelul viitorului spital a unei Unităţi de Primiri Urgenţe, servicii medicale pe diferite specialităţi pentru copii şi adulţi, laborator de analize medicale pentru explorări funcţionale, radiologie şi imagistică, anatomie patologică, A.T.I., Unitate de transfuzie sangvină, un centru de dializă, bloc operator, farmacie, etc.

Ce a declarat primarul Volosevici



"Cererea de finanţare depusă de noi, astăzi, reprezintă un pas înainte pentru punerea în practică a proiectului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti. Vreau ca ploieştenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, în condiţii optime şi în siguranţă.

Ploieştiul are nevoie de un Spital Municipal de Urgenţă modern, cu servicii medicale diversificate, o unitate sanitară amplă, care va asigura o îmbunătăţire a stării de sănătate a comunităţii noastre, va permite servicii medicale eficiente şi îmbunătăţirea relaţiei medic-pacient. Sănătatea cetăţenilor rămâne un obiectiv important pentru mine şi vă asigur că voi urmări, îndeaproape şi cu cel mai mare interes, dezvoltarea acestui proiect mult aşteptat pe care ploieştenii îl merită pe deplin" a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel