Cerere scrisă pentru tichetele de vacanță. E abominabil că nu s-a revoltat nimeni! „Nu s-a dus nimeni să-l ia pe rever pe Câciu?!”
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 28 mai 2023, 09:56
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Bulai și Vâlcu se revoltă din cauza birocrației extreme din România. Bugetarii trebuie să completeze cereri în cazul tichetelor de vacanță.

„Îți spun o treabă, guvernul vine cu aceste tichete de vacanță pentru bugetari. Bun, e o investiție în turism, 1.450 de lei de căciulă, să fie primiți. E foarte bine și s-a simțit în HoReCa și așa mai departe.

Au venit, au făcut un contract cu o firmă franțuzească să le tipărească, foarte bine, să fie sănătoși. După aceea au spus că dau carduri. Acum au venit și pe lângă toate astea trebuie să faci o cerere. Păi dacă tu le dai, tu știi că oferi vouchere, pentru ce îți trebuie cerere?”, a spus Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

Ce rol are cererea

„Da, da, am făcut-o și noi”, a răspuns Alfred Bulai, profesor la SNSPA. „Ți se spune dacă ești de acord să dai banii înapoi dacă nu-i cheltui”.

„În primul rând, se poate face un regulament și tu ca stat doar faci o înștiințare. La serviciile plătite nu semnăm de zece ori, de exemplu companiile de telefonie doar te anunță: Dl. Vâlcu, începând cu data de am schimbat regulamentul, iată informația. Se merge pe principiul nu-ți place, n-ai decât.

E o super birocratizare care nu este utilă pentru că în realitate nu se punea problema că nu vor fi folosiți banii necheltuiți, e pe legea bugetului. La instituțiile publice, dacă nu ai cheltuit banii bugetați, la 31 decembrie ei dispar. Ce-ar fi să facă cerere pentru a da banii înapoi?”, a adăugat Bulai.

De la cine a plecat ideea?

„E o monstruozitate ce s-a întâmplat și sunt curios dacă ideea vine de la celebrul ministru Câciu care a omorât firme, a pus impozite și a făcut numai lucruri lipsite de raționalitate din punctul meu de vedere”, a replicat Vâlcu.

„Gândește-te că la noi la universitate sunt câteva sute de angajați. Toți, absolut toți, trebuie să trimită adeverințe. Cererea asta o trimiți direct către conducerea universității tale care știe că ești profesor ca funcție de bază... Există un concurs parcă de a crea instrumente de care nu are nimeni nevoie.

Era o glumă veselă la emisiunea de umor de la radio prin anii '80. Un angajat spune că o instituție are prea multă hârtie și trebuie aruncată la gunoi fiindcă e inutilă. I se răspunde că e o idee foarte bună, dar înainte trebuie făcute câte două copii”, a conchis Bulai.

Nimeni nu-l ia de rever pe Câciu?

„Mi se pare abominabil că nimeni nu s-a plâns. Nu s-a dus nimeni să-l ia pe rever pe Câciu pentru această măsură. Îl auzeai înainte prin studiourile de televiziune cum luptă cu birocrația... că el a venit de la noi, presa l-a adus din Buzăul lui Ciolacu la minister. Și a venit pe rol de Lumină a României: rezolvă, face, drege, sfârâie finanțele țării. Când colo, s-a venit cu această idee pestriță”, a mai spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?