Cercetător Siovac, mort după o potențială infecție cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un om de știință din Indonezia a murit, fiind suspect de COVID-19. 

Cercetătorul coordonator al testelor asupra vaccinului chinezesc Sinovac a decedat miercuri, fiind suspect de COVID-19. Decesul Noviliei Sjafri Bachtiar vine în contextul creșterii numărului de decese în Indonezia, din cauza tulpinii Delta a coronavirusului, țara fiind unul dintre utilizatorii principali de vaccin chinezesc. 

Agențiile de presă din Indonezia au transmis că Bachtiar a fost tratată după deces conform protocoalelor COVID-19, înmormântarea fiind făcută în aceeași notă. Și înalți oficiali ai statului au comemorat moartea acesteia prin postări pe rețelele de socializare, fără a preciza cauza morții. 

„A fost om de știință principal și conducătorul a multor proiecte de testare realizate de BioFarma, inclusiv testele pentru vaccinul Sinovac. A fost produs și injectat în zeci de milioane de cetățeni din Indonezia, ca parte a eforturilor noastre de a scăpa de pandemia de COVID-19”, a scris Erick Thohir, ministrul indonezian al companiilor. 

Compania BioFarma nu a comentat decesul, Novilia având în jur de 50 de ani.

Sinovac, aproape de aprobare în Europa

Agenţia Europeană a Medicamentului a început o evaluare a vaccinului chinez Sinovac, a anunţat marţi autoritatea de reglementare a medicamentelor. Datele preliminare din studiile de laborator arată că vaccinul produce un răspuns imun, a precizat EMA într-un comunicat de presă, citează Mediafax.

Procesul de "revizuire continuă" prin care va trece vaccinul Sinovac permite autorităţilor de reglementare din UE să evalueze datele pe măsură ce devin disponibile până când există suficiente dovezi pentru a depunerea unei cereri formale de autorizare condiţionată de introducere pe piaţă.

EMA nu a precizat un interval de timp pentru o decizie finală, dar a spus că procesul ar trebui să "dureze mai puţin timp decât în ​​mod normal".

Europa nu acceptă Sinovac

Spania și Franța au interzis accesul nerestricționat pe teritoriile lor pentru turiștii care sunt inoculați cu Sputnik V, Sinovac sau orice altă variantă de vaccin chinezesc. Autoritățile franceze și spaniole nu sunt sigure de eficiența vaccinurilor dezvoltate în țările asiatice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel