Cenzura lui Putin, de neoprit. Au blocat și Google News
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cenzura lui Putin, de neoprit. Au blocat și Google News / Foto: Pixabay, de Geralt
Cenzura lui Putin, de neoprit. Au blocat și Google News / Foto: Pixabay, de Geralt
Google News a fost blocat în Rusia.

Cenzura lui Vladimir Putin pare de neoprit. De această dată Rusia a blocat Google News. Roskomnadzor susțien că s-a luat această decizie deoarce Google News din Rusia "oferă acces la publicații cu falsuri despre operațiunea specială militară rusă din Ucraina.".

Acest lucru a fost făcut la solicitarea Parchetului General, a declarat ministerul pentru Interfax. Accesul la resursa news.google.com este blocat pentru toți cei aflați pe teritoriul Rusiei.

„Resursa americană de știri online menționată mai sus a oferit acces la numeroase publicații și materiale care conțin informații nesigure semnificative din punct de vedere social despre cursul unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, susține RKN.

VEZI ȘI: Instrument online care evită cenzura lui Putin și prin care poți informa cetățenii ruși despre războiul din Ucraina

Legea cenzurii

Roskomnadzor a reamintit că Rusia a adoptat recent o lege care incriminează difuzarea în public a informațiilor false cu bună știință despre  ctivitateaaForțelor Armate ale Federației Ruse (articolul 207.3 din Codul penal).

Anterior, din același motiv, accesul la o serie de mass-media străine și rusești a fost blocat în Rusia, dar și Facebook și Instagram. Jurnalistul Alexander Nevzorov a devenit inculpat într-un dosar penal în temeiul unui nou articol din Codul penal privind diseminarea informațiilor false cu bună știință despre acțiunile armatei ruse sub masca unor rapoarte fiabile.

VEZI ȘI: Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina pe Instagram și Youtube

Putin, făcut preș la televiziunea de stat. Deși jurnaliștii au primit comenzi clare, invitații l-au sfidat. Au criticat invazia Ucrainei: Mai rea decât Afganistanul

Invitații de la una dintre cele mai populare emisiuni de la televiziunea de stat au riscat să se confrunte cu furia lui Vladimir Putin și au denunțat invazia Ucrainei de către Rusia ca fiind „mai rea” decât invazia sovietică a Afganistanului, care a contribuit la doborârea Uniunii Sovietice.".

Semyond Bagdasarov, un profesor universitar, a folosit o apariție în emisiunea difuzată la o oră de maximă audiență „O seară cu Vladimir Soloviev” de la Russia 1, pentru a-i cere public lui Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Nimeni nu s-a așteptat la așa ceva, mai ales că se știe deja că televiziunile de stat transmit doar informații care favorizează regimul lui Putin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel