Centura Găești. Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa: Este o tragedie acolo! Traficul este infernal
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa
Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa
Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa, a vorbit despre crearea unei centuri ocolitoare a orașului Găești.

Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliul Județean Dâmboviţa, a vorbit la DC NEWS despre construcția unei centuri ocolitoare a orașului Găești. Potrivit lui, această centură este foarte necesară pentru județul Dâmbovița deoarece traficul din oraș este infernal, iar cei care sunt nevoiți să treacă prin Găești pentru a ajunge la destinația lor finală fac mult mai multe ore pe drum, decât ar fi făcut dacă ar fi existat o centură ocolitoare. Proiectul ar urma să fie finanțat prin programul Anghel Saligny, susține Corneliu Ştefan.

Corneliu Ştefan: Orașul Găești, este o tragedia acolo

"Suntem în prim proces pentru studiu de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Găești. Orașul Găești, este o tragedia acolo. Este traficul infernal și așa, cum este și DN7 și DN 71. Toți au vorbit înaintea mea de centuri ocolitoare pentru Găești, dar nimeni nu a pus-o pe hârtie. Pe unde vine centura asta, prin stânga, prin dreapta? Acum avem studiu de fezabilitate rezolvat, avem finanțarea asigurată prin Anghel Saligny.

Orașul Găești este orașul de lângă autostrada București-Pitești. Este orașul care face legătură între Oltenia și Moldova. Dacă te duci de la Craiova la Focșani, nu ai pe unde să o iei, doar pe acolo o iei. Este o tragedie.

"Ca să traversezi un oraș de 6 kilometri trebuie să faci 2 ore"

Acum, ca să traversezi un oraș de 6 kilometri, trebuie să faci 2 ore și am realizat acest proiect, l-am depus pe programul guvernamental Anghel Saligny. Sperăm să înceapă evaluările acestor proiecte. Avem șapte proiecte depuse pe Anghel Saligny, cu construcția în Dâmbovița. Este prioritar pentru noi acest proiect, centura orașului Găești și vom realiza o centură ocolitoare vitală.

În concluzie, proiectul acesta pe care noi ni l-am asumat, acela de a realiza aceste centuri ocolitoare ale centrelor urbane, este un proiect de județ. Vă spun că, după ce vom realiza aceste proiecte, atunci se va vedea și dezvoltarea județului Dâmbovița. Vom atrage și investitorii.", a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS, Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliul Județean Dâmboviţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel