Ministerul Sănătăţii a semnat contractul pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Județean din Timișoara. Valoarea investiției este de 66 milioane de euro
Autor: Valentina Miu | Publicat pe: 26 mai 2023, 18:46
WhatsApp
Sursă: Facebook Ministerul Sănătăţii
Sursă: Facebook Ministerul Sănătăţii
Ministerul Sănătăţii a anunțat, astăzi, printr-o postare pe Facebook că Centrul de Mari Arși din Timișoara prinde rapid contur!

Ministerul Sănătăţii spune că a semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara. 

„Centrul de Mari Arși din Timișoara prinde rapid contur! Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara!

Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din 6 paturi pentru mari arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; secția ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de săli de operație; spații conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații  tehnice, etc.) și un heliport. De asemenea, va funcționa și UPU-SMURD cu 58 de posturi”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni.

„Finanțarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD)”, a mai scris Ministerul Sănătăţii pe Facebook.

VEZI ȘI: Spital nou în Oradea. Alexandru Rafila: Ne interesează accesul la servicii sanitare, chiar dacă administraţia judeţului nu este social-democrată

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat sâmbătă, la Oradea, o finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru un nou spital în acest municipiu, urmând să se semneze, săptămâna viitoare, contractul de finanţare pentru noua clădire a Spitalului Judeţean care va găzdui împreună Secţiile de Boli infecţioase şi Pneumologie.

'Cu toate că administraţia acestui judeţ nu este social-democrată, pe noi, ca social-democraţi, ne interesează accesul la servicii sanitare de foarte bună calitate, pentru toată lumea, pentru că pacienţii nu au culoare politică şi trebuie să beneficieze de ce e mai bun', a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Bihor, ministrul Alexandru Rafila.

El a vorbit despre contractul de finanţare ce va fi semnat zilele următoare pentru noua clădire care va găzdui Secţiile de Boli Infecţioase (fostul Spital de Boli infecţioase) şi Pneumologie (fostul Spital TBC).

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/spital-nou-in-oradea-alexandru-rafila-ne-intereseaza-accesul-la-servicii-sanitare-chiar-daca-administratia-judetului-nu-este-social-democrata_916059.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?