Centrul de Cercetare Media: George Soros a cheltuit 80 de milioane de dolari pentru a-i „reduce la tăcere” pe americani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
„Stânga face tot posibilul să reducă la tăcere vocile d jumătate dintre americani“, apreciază Dan Schneider, vicepreședinte al Centrului de Cercetare Media pentru libertatea de exprimare.

Free Press, un grup media finanțat de miliardarul liberal George Soros, „încearcă să încorporeze presiunea globală pentru a împinge platformele Big Tech să-și dezvolte operațiunile de cenzură înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 2024”, potrivit Centrului de Cercetare Media (MRC), scrie Fox News.

Free Press se autoproclamă o organizație care „observă îndeaproape cum sunt luate deciziile care modelează peisajul media și trage un semnal de alarmă atunci când drepturile oamenilor de a se conecta și de a comunica sunt în pericol”.

Cu toate acestea, într-un nou raport, Centrul de Cercetare Media (MRC) a constatat că Soros a dat peste 80 de milioane de dolari grupurilor afiliate care solicitau „cenzură” înainte de alegerile critice din noiembrie.

„Unul dintre cei mai bogați bărbați din lume își folosește vasta bogăție și putere pentru a-i reduce la tăcere pe americanii obișnuiți înaintea alegerilor din 2024. Într-un moment în care apărarea libertății de exprimare este esențială, stânga face tot posibilul să reducă la tăcere vocile oamenilor din jumătate din America, în special ale celor care nu sunt de acord cu agenda radicală promovată de Biden, Soros și majoritatea directorilor Big Tech”, a declarat vicepreședintele MRC Free Speech America, Dan Schneider, pentru Fox News Digital.

Restrângerea libertății de exprimare

Editorul asociat MRC, Joseph Vazquez, a raportat că grupul de presă finanțat de Soros „este la cârma unui nou impuls pentru a restricționa libertatea de exprimare online”, arătând ca dovadă un comunicat de presă recent.

Luna trecută, Free Press s-a lăudat cu o scrisoare în care îndeamnă directorii de la Discord, Google, Instagram, Meta, Pinterest, Reddit, Rumble, Snap, TikTok, Twitch, Twitter și YouTube să mențină platformele online „sigure și sănătoase” în 2024 prin șase specifice „ intervenții.”

Scrisoarea a fost semnată de „200 de organizații ale societății civile, cercetători și jurnaliști”, potrivit Free Press. MRC a constatat că „cel puțin 45 dintre semnatari și-au umplut conturile cu bani Soros în valoare de 80.757.329 de dolari doar între 2016 și 2022”.

„Documentul a încercat să justifice faptul că a fost scris cu scopul de a reduce „daunele din lumea reală” și de „ascensiunea extremismului și a încercărilor violente de a răsturna guvernele democratice”, a scris Vazquez.

„Și mai deranjantă a fost implicația scrisorii că ținta ei principală e reprezentată de alegerile din 2024 din SUA”, a continuat Vazquez. „Această dezvoltare este direct în concordanță cu brandul lui Soros, care a alocat milioane din averea lui necinstită unor grupuri care doresc să se amestece în alegeri prin înăbușirea discursului online”, a mai zis Vazquez.

MRC a descoperit cine a semnat scrisoarea și cum primesc sprijin financiar.

„Semnatarul care a primit cele mai multe finanțări Soros din totalul MRC a fost nimeni altul decât Global Witness, obsedat de schimbările climatice, care a făcut deja presiune pe Facebook și TikTok pentru a crește operațiunile de cenzură înainte de alegerile intermediare din 2022”, a scris Vazquez.

„Imperiul Soros a finanțat grupul cu o sumă masivă de 20.338.270 de dolari între 2016 și 2022”, a continuat el. „Campania de „amenințări digitale” a grupului, de exemplu, se concentrează în mod special pe presiunea guvernelor pentru a reglementa discursul pe rețelele sociale”, a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel