Centrul de arși grav de la Timișoara prinde contur. MS: La doar 10 luni de la semnarea contractului
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Ministerul Sănătății
FOTO: Facebook @Ministerul Sănătății
La numai 10 luni de la semnarea contractului, Centrul de Arși Grav din cadrul SCJU Timișoara ”prinde contur”.

Primul centru de arși gravi, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, construit din fonduri PNRR, începe să se vadă.

”România construiește Centre de Arși Grav! La doar 10 luni de la semnarea contractului, Centrul de Arși Grav de la Timișoara prinde contur”, a transmis Ministerul Sănătății într-o postare făcută pe Facebook.

Avem nevoie de spitale de mari

Fostul premier Nicolae Ciucă anunța în urmă cu un an că a aprobat o Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care să se asigure ”finalizarea și operaționalizarea celor trei spitale de arși.

Este vorba de Spitalul Grigore Alexandrescu din București, spitalele județene din Timișoara și Târgu Mureș. Practic, asigurăm finalizarea și continuitatea acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare”, a precizat Nicolae Ciucă, în luna martie 2023.

Cea mai recentă situație în care România a avut nevoie de existența unor secții de mari arși a fost după explozia de la stația GPL din Crevedia din 26 august 2023, explozie care s-a soldat cu 6 morți și 48 de răniți, din care 11 au fost transferați în străinătate.

Rafila: Se va lucra susținut, astfel încât aceste trei proiecte să se finalizeze în cursul anului viitor

”Aș vrea să mulțumesc echipei Băncii Mondiale din România pentru sprijinul acordat pentru ca aceste trei proiecte să repornească. Peste 1 miliard de lei pentru trei centre dedicate marilor arși din România.

O să vedeți în perioada imediat următoare că și aici, la Târgu Mureș, la fel ca și la Timișoara, la fel ca și la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu se va lucra susținut, astfel încât aceste trei proiecte să se finalizeze în cursul anului viitor”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă, cu prilejul începerii lucrărilor la Centrul de Arși Grav din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, un proiect derulat de minister prin Banca Mondială.

Citește și: Încep lucrările pentru Centrul de Arși Grav din cadrul SCJU Târgu Mureș. Ministrul Rafila, anunț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel