Centru Medical pentru persoanele dependente. Primul din București
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Primăria Municipiului București va înființa primul Centru Medical din Capitală  destinat persoanelor dependente de substanțe interzise.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Proiectul de Hotărâre privind împuternicirea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru demararea procedurii de identificare și achiziție a unui imobil necesar înființării unui centru medical specializat pentru persoanele din grupuri vulnerabile, persoane dependențe de consumul de substanțe interzise.

Acest Centru Medical va fi primul astfel de centru din Municipiul București și va funcționa ca ambulatoriu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș. Noul centru va fi amenajat corespunzător scopului pentru care a fost înființat, vor fi realizate investiții pentru amenjarea igienico- sanitară și va fi dotat și utilat cu echipamente adecvate.

Imobilul va avea o suprafață construită de minim 400 de mp, va trebui să fie situat în vecinătatea mijloacelor de transport în comun, la maxim 5 minute de mers și va avea următoarea configurație orientativă: recepție, cabinete de consultație, cabinet de consiliere psiho- socială, sala comună, sala de mese, spălătorie, dormitoare, grupuri sanitare, bucătărie, vestiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel