Centru de comandament din interiorul complexului rezidenţial al lui Gaddafi, distrus
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
libia bombs
libia bombs

O clădire administrativă situată în complexul rezidenţial al liderului Muammar Gaddafi de la Tripoli a fost distrusă pentru că adăpostea un centru de „comandament şi control“ al forţelor libiene, a afirmat  un responsabil militar al coaliţiei, citat de France Presse.

Clădirea respectivă este situată la circa cincizeci de metri de cortul în care colonelul îşi primea în general invitaţii de marcă. Ea a fost distrusă complet de un tir de rachetă, a precizat un purtător de cuvânt al regimului, Mussa Ibrahim, pentru jurnalişti care au fost transportaţi cu un autobuz la faţa locului, transmite Agerpres.

Explozii violente au zguduit Tripoli duminică seară, una dintre ele în sectorul reşedinţei liderului Muammar Gaddafi. O coloană de fum se ridica din sectorul reşedinţei cazarmă Bab el-Azizia, în sudul capitalei libiene, în contextul în care tiruri ale bateriilor antiaeriene puteau fi de asemenea auzite.

Un înalt oficial de la Pentagon a declarat duminică într-o conferinţă de presă că colonelul Gaddafi nu a fost vizat personal de bombardamentele coaliţiei. „Vă pot garanta că el nu figurează pe lista ţintelor. Nu i-am vizat reşedinţa“, a afirmat viceamiralul William Gortney.

Coaliţia internaţională, în frunte cu SUA, Franţa şi Marea Britanie, a trecut la ofensivă sâmbătă, bombardând din aer şi de pe mare obiective militare libiene, pentru a încerca să oprească reprimarea revoltei lansate la 15 februarie împotriva regimului colonelului Gaddafi.

Citeşte şi:

Războiul din Libia. Qatarul-prima ţară arabă care s-a alăturat Coaliției. Jurnal de front, ziua a doua

Băsescu spune că România nu putea interveni în Libia fără F 16

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel