Centenarul intrării României în Marele Război, celebrat la Muzeul Armatei de la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
În sala Turenne a Muzeului Armatei de la Paris a avut loc în data de 18 noiembrie concertul excepţional susţinut de Ansamblul Contempo Paris în cadrul ciclului « Centenar » creat de Muzeul Armatei de la Paris în special în parteneriat cu România. Concertul, organizat de ICR Paris în parteneriat cu Musée de l’Armée, s-a bucurat de prezenţa președintelui ICR Radu Boroianu, aflat într-o vizită oficială în capitala Franţei.

Repertoriul ales de artiștii Ansamblului Contempo a fost inedit, atrăgând prezenţa unui numeros public: au fost interpretate « Trio-ul în la minor, pentru vioară, violoncel şi pian » compus de George Enescu în 1916 și « Qvartetul pentru pian » de Eduard Caudella, partituri descoperite de membrii ansamblului Contempo la Muzeul Enescu de la București și interpretate în premieră franceză la Musée de l’Armée.  Descoperirea pentru publicul francez a unei piese compuse de George Enescu în timpul Primului Război Mondial, în 1916, a adăugat valorii simbolice a acestui concert și marcarea a 135 de ani de la nașterea marelui compozitor român.

 

 

Ansamblul Contempo reprezintă colaborarea dintre cinci muzicieni români, absolvenţi ai Academiei de muzică din Bucureşti, fiecare dintre ei având o carieră internaţională în Franţa, Germania sau Italia : Mihaela Smolean şi Alexandra Paladi, vioară, Teodor Coman, violă, Radu Nagy, violoncel și Cristian Niculescu, pian.

Ciclul « Centenar » creat de Musée de l’Armée de la Paris propune, până în 2018, patru concerte pe an dedicate comemorării Marelui Război. Concertul susţinut de Ansamblul Contempo Paris este al patrulea concert din acest an, în cadrul ciclului « Centenar ». 

Citește și: Concert ,,100% Mozart" pe scena Sălii Radio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel