Data publicării:
Celebrul rapper american Kanye West a fost blocat pe Twitter și Instagram
Rapperul american cunoscut sub numele de Ye este din nou implicat în controverse.
Kanye West a fost blocat de Twitter și Instagram din cauza postărilor antisemite. Într-o postare pe Twitter, Ye a făcut referire la iminenta moarte a poporului evreu făcând o referire aparentă la operațiunea Statelor Unite de pregătire pentru apărare cunoscută sub numele de DEFCON, conform înregistrărilor arhivei de pe internet, scrie Al Jazeera.
”V-ați jucat cu mine și ați încercat să înfruntați pe oricine se opune agendei voastre”, a spus el în același tweet postat sâmbătă seara, care a fost eliminat între timp de către Twitter.
Comentariul a atras o mustrare rigidă din partea Ligii Anti-Defăimare, care a numit tweetul ”profund tulburător, periculos și antisemit”.
Pe 3 octombrie, el a purtat un tricou ”White Lives Matter” în timp ce își lansa cea mai recentă linie de modă la Paris, stârnind critici dure. Potrivit Southern Poverty Law Center, care urmărește grupurile de ură, White Lives Matter este un grup neo-nazist.
În urma acestei întâmplări, rapperul Sean ”Diddy” Combs a postat un videoclip pe Instagram în care spune că el nu sprijină această mișcare și a îndemnat oamenii să nu se alăture ”White Lives Matter”.
Imediat, pe rețeaua de socializare Instagram, Ye a postat o captură de ecran a unei conversații text cu Diddy și a sugerat că acesta este controlat de evrei, potrivit rapoartelor presei.
În urma acestui scandal și compania Adidas a anunțat joi că își va revizui colaborarea cu rapperul Ye. Sâmbătă, Instagram a blocat postările rapperuluI din cauza încălcării conținutului, iar duminică a fost blocat și contul său de Twitter, la doar o zi după ce s-a întors pe platformă după o pauză de aproape doi ani.
Politicile de social media pentru Twitter și Instagram interzic postarea unui limbaj ofensator.
Contul de Twitter al lui Ye este încă activ, dar el nu poate posta până la încheierea perioadei de blocare. Sancțiunile aplicate de Meta, care deține Facebook și Instagram, pot include restricții temporare privind postarea, comentarea sau trimiterea de mesaje directe. Astfel de restricționări pot dura până la 12 ore sau zile, în funcție de cât de gravă a fost încălcarea sau de câte alte ori a încălcat regulile contul.
Trecutul controversat a lui Kanye West
Ye și-a câștigat o reputație mai puțin pentru muzica sa și mai mult pentru că a stârnit controverse încă din 2016, când a fost internat în Los Angeles, din cauza a ceea ce echipa sa a numit stres și epuizare. Ulterior, a fost dezvăluit că a fost diagnosticat cu tulburare bipolară.
În acel an, a încheiat o emisiune în Sacramento, California, după doar patru cântece, dar nu înainte de o tiradă de 10 minute despre Beyoncé, Jay-Z, Hillary Clinton, Mark Zuckerberg, radio și MTV. West a decis mai apoi să renunțe la întregul turneu.
De atunci, a făcut în mod regulat titluri: a candidat pentru președinte, și-a continuat cearta cu Taylor Swift, a stârnit un scandal atunci când a sugerat că sclavia este o alegere.
Citește și:
Primul proces pe deepfake din România. Adolescentă, condamnată de instanţă la plata unor despăgubiri după ce a trucat un video
"Primul proces din România cu tema DeepFake. Un fenomen mai puţin cunoscut, dar prezent. Modificarea unor poze sau clipuri video şi adăugarea feței unei persoane ce este ținta unei defăimări, calomnieri, în scopul compromiterii acesteia.
Cam asta s-a întâmplat în cazul de față, unde o minoră a modificat un clip explicit, adăugând faţa unui coleg de clasă, clip ce l-a încărcat ulterior pe youtube şi l-a distribuit în clasă.
5000 de lei daune morale reciproce", a transmis avocatul Adrian Cuculis.
UE obligă Facebook, Instagram, WhatsApp sau Google să combată deepfake-urile și conturile false
Marile companii tehnologice ale lumii, cum ar fi Google sau deținătorul Facebook, Meta, vor fi amendate consistent dacă nu vor acționa împotriva conturilor false și a deepfake-urilor, potrivit BBC.
Deepfake-urile sunt videoclipuri în care asemănarea unei persoane este folosită pentru a o pune într-o ipostază în care nu a fost niciodată. Noile legi ale Uniunii Europene, susținute de Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), vor obliga companiile să ia măsuri în legătură cu aceste forme de dezinformare apărute pe platformele lor.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News