Data publicării:

Celebra pictură din 1980 a devenit virală: Călător în timp cu telefonul în mână? Iată ce au decis specialiștii

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto Pavel Flegontov/ Flickr
Sursa foto Pavel Flegontov/ Flickr
Utilizatorul iPhone care călătorește în timp în pictura din 1860 are o explicație evidentă.

Un tablou vechi reapare online după ce oamenii îl reevaluează ani mai târziu și cred că ilustrează un călător în timp. Este evident că această interpretare nu este reală, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să creadă, încă o dată, că figurile dintr-un tablou de secole în urmă se plimbau prin pădure și citeau actualizări de pe un smartphone.

Deși nu este în mod explicit imposibil ca femeia în cauză să fi călătorit înapoi în timp dintr-un punct îndepărtat în viitor, apoi s-a plictisit în timp ce a pozat pentru un portret și a început să-și verifice notificările, cea mai simplă explicație este, desigur, adevărul: ea ține în mână o carte.

”Fata din acest tablou Waldmüller nu se joacă cu noul ei iPhone X, ci pleacă la biserică ținând în mâini o carte de rugăciuni”, a declarat Gerald Weinpolter, CEO al agenției de artă austrian-paintings.at, pentru Vice News.

”Ceea ce mă frapează cel mai mult este cât de mult o schimbare a tehnologiei a schimbat interpretarea picturii”, a adăugat bloggerul Peter Russell, ”și într-un fel a valorificat întregul context”, a mai adăugat acesta. ”Marea diferență este că, în 1850 sau 1860, fiecare spectator ar fi identificat elementul de care este absorbită fata ca fiind o carte de rugăciuni. Astăzi, nimeni nu ar putea să nu vadă asemănarea cu scena unei adolescente absorbite de rețelele de socializare pe smartphone-ul lor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel