Urmărește emisiunea live
Celebra masă de 6 metri la care au fost puși Macron și Scholz, construită în Italia, acum 25 de ani. Producătorul: Sunt foarte mândru de ea!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Masa albă, de 6 metri lungime, la care au fost puși, de către președintele rus Vladimir Putin, liderii occidentali Emmanuel Macron și Olaf Scholz, a fost construită în Italia. 

Corriere della Sera a stat de vorbă cu proprietarul companiei care a realizat piesa de mobilier, virală în aceste săptămâni. Masa a fost construită acum 25 de ani. Proprietarul companiei de mobilă afirmă că a renovat o bună parte a palatului de la Kremlin. Masa de șase metri ar costa astăzi 100.000 de euro, conform acestuia, citat de Digi24.

”Am recunoscut-o imediat cum am văzut-o. Sunt foarte mândru de ea, mereu mă bucur când văd că munca mea apare ca decor la lucruri importante. Sper să poarte noroc împotriva războiului”, a declarat Renato Pologna, directorul Companiei Oak, pentru Corriere della Sera.

El este cel care a creat celebra masă albă, lungă de 6 metri și lată de 2,6 metri, care i-a ținut la distanță pe șefii de state. Masa este din lemn, iar partea de deasupra, dată cu lac alb, are frunze de aur și decorațiuni făcute manual.

”Cu siguranță lungimea nu are nimic a face cu pandemia. Am făcut masa acum 25 de ani”, a spus Renato, precizând însă că ea poate fi folosită acum și în acest scop.

Renato Pologna nu a construit doar această masă pentru Kremlin, ci a participat la lucrări mai ample de renovare a palatului prezidențial, între 1995 și 1997. El s-a ocupat de mobilier pentru mai multe încăperi, iar restul lucrărilor - parchet, corpuri de iluminat, șeminee, tavane - le-a subcontractat.

Cât ar costa masa albă azi, a fost întrebat Renato. ”Ei bine... probabil 100.000 de euro” a răspuns directorul Oak. El a recunoscut și că s-a amuzat de glumele care s-au făcut pe seama mesei: ”Putem spune că e o masă care stimulează creativitatea”. 

Directorul Oak a povestit că a ajuns să lucreze la Kremlin după ce, cu 10 ani înainte, firma lui fusese selectată, prin intermediul Consulatului de la Milano, să realizeze mobilier pentru un apartament în cadrul administrației de la Kremlin.  Oak a lucrat și pentru șeici și familii regale din țările arabe, pentru sultanul din Malaezia, pentru Muammar Gaddafi și familia lui Saddam Husdein, dar și pentru mari bogați ai lumii, ale căror identități nu a vrut să le dezvăluie.

Citește și: Putin a apăsat pe RANA ascunsă a lui Macron. Un psiholog explică de ce l-a pus la masa de 6 metri: Dintr-o mișcare, l-a făcut vulnerabil

Se pare că atât Emmanuel Macron, liderul francez, cât și cancelarul german Olaf Scholz ar fi refuzat să se testeze pentru SARS-CoV-2 cu teste rusești. Au prezentat rezultatele negative în baza testelor recunoscute în UE, care n-ar fi fost acceptate de președintele rus. Scholz și-ar fi făcut un test german chiar înainte de a coborî din avion. Fără succes. Putin l-a pus și pe el la 6 metri. 

Vezi aici: Scholz are soarta lui Macron. Ținut la 6 metri de Putin - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel