Celebra garsonieră cu canapea galbenă, din nou la vânzare. Prețul, un ”chilipir” pentru Cluj Napoca: ”Mai rezistă pe piață”
Garsoniera cu canapea galbenă a fost din nou scoasă la vânzare.
Garsoniera de 11 mp, devenită celebră în mediu online, după ce un cunoscut vlogger s-a filmat în ea, este din nou scoasă la vânzare. În urmă cu doi ani, o garsonieră pe care cei de la agenția imobiliară o poziționau la ”cinci minute de centru”, fără să specifice cu ce mijloc de transport, a fost scoasă pe piața de închirieri cu 200 de euro, ca apoi proprietarul să o pună la vânzare cu ”numai 37.499 de euro”, adică 3.409 euro pe metru pătrat.
Între timp, garsoniera a reapărut, de data asta cu un preț ”adaptat” vremurilor pe care le trăim, cu o creștere de aproape 7%, adică la prețul de 40.000 de euro, cu mult peste alte oferte din zonă.
”Se oferă spre vânzare o garsonieră confort 3 în Gheorgheni, zona Albac. Garsoniera beneficiază de o suprafață de 11mp fiind recent renovată și mobilată.
Se situează în imediata apropiere a magazinelor și a stațiilor de transport în comun. Se poate vinde cu preluare de chiriaș”, se arată în anunțul publicat de agenția imobiliară care o are în portofoliu.
”Mai rezistă pe piață”, a scris un internaut, ironic.
Pe raza aceluiași cartier, o altă garsonieră tot de 11 mp, este scoasă la vânzare cu 32.000 de euro, însă aceasta are nevoie de ceva modernizări, fiind încă ”echipată” cu mobila de la ”buna”.
De altfel, este un trend în Cluj, ca apartamentele să fie vândute mobilate, fapt ce automat duce la o creștere a prețului, deși la cum arată unele dintre acestea, ai putea spune că e cazul să primești bani ca să le cumperi cu mobilierul acela mai mult decât depășit moralmente.
Emil Boc, despre prețurile uriașe din Cluj
Întrebat într-o emisiune de la un radio local, primarul Emil Boc a afirmat că prețurile existente pe piața imobiliară din Cluj Napoca nu țin de edil, care, la rândul său s-a confruntat cu prețuri prea ridicate pentru a-și achiziționa o casă în municipiu.
”Economia de piață în democrație nu este sub controlul primarului. Jocul dintre cerere și ofertă este al pieței. Am ales economie de piață - economia de piață este cea care se autoreglează pe baza raportului cerere și ofertă.
Da, și eu am vrut să-mi cumpăr casă în Cluj. Am avut 100 de mii de euro și nu am putut să-mi cumpăr casă în Cluj.
A trebuit să-mi cumpăr cu 106 mii de euro o casă de vacanță doar în Câmpenești. Atât am putut să fac. Asta este, m-am adaptat la ceea ce am putut eu, să găsesc o soluție. Am căutat și în Cluj și în zona metropolitană, nici eu n-am putut să-mi găsesc să îmi cumpăr. Atât am găsit și m-am adaptat la ce există pe piață și la condițiile pe care le avem”, a explicat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News