Data publicării:

Cele mai vechi dovezi de modelare craniană, identificate la schelete descoperite în China (studiu)

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Mai multe schelete umane descoperite în localitatea Da'an din nord-estul Chinei între anii 2011 şi 2015 reprezintă cele mai vechi dovezi de deformare artificială a craniului, a anunţat luni o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, citată de agenţia Xinhua.

Unsprezece schelete aparţinând unor persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 40 de ani, excavate în zona ruinelor Houtaomuga provincia chineză Jilin, prezintă urme de deformare intenţionată a capetelor.

Scheletele au o vechime cuprinsă între 5.000 şi 12.000 de ani.

Cercetarea a fost efectuată de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Jilin şi de la Universitatea Texas A&M University din Statele Unite.

Craniile deformate găsite de data aceasta au frunţi mai late, probabil pentru că în vechime un astfel de chip semnifica frumuseţea şi autoritatea, a explicat Zhang Quanchao, profesor la Universitatea Jilin.

În primele zile de viaţă, craniul uman este moale. Modelarea craniană permanentă poate fi realizată prin presarea capului copilului. Practica este un fenomen cultural important, însă originile sale, modul în care a evoluat şi cauza rămân încă necunoscute, a menţionat echipa de cercetători.

Descoperirea a fost publicată în jurnalul ştiinţific American Journal of Physical Anthropology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel