Cele mai scumpe delicatese din 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bani
bani

Poate că acest an care trece nu a fost cel mai bun pentru economia globală, dar acest lucru nu i-a oprit pe unii patroni de restaurante sau producători să ceară preţuri foarte mari pentru anumite produse.

Designerul de bijuterii Azature produce un lac de unghii care are în componenţă şi praf de diamante. Preţul? 250.000 de dolari, scrie publicaţia Huffington Post, scrie economica.net.

120 de milioane de dolari s-au plătit în luna februarie a acestui an pentru tabolul Strigătul al lui Edvard Munch, atingându-se astfel un nou record pe piaţa artei.

David şi Jackie Siegel din SUA au fost nevoiţi să oprească lucrările de construcţie la propriul lor Versailles. Locuinţa a fost finalizată doar în proporţie de 60% şi a fost scoasă la vânzare la preţul de 65 de milioane de dolari.

Cea mai scumpă brânză din lume este cea de ... măgar. Aceasta se fabrică în Serbia şi este extrem de rară şi costă în jur de 576 de dolari jumătatea de kilogram.

Starbucks a introdus anul acesta cea mai scumpă cafea din meniu: un sortiment la care se foloseşte un tip de cafea rară, numită Geiosh. Preţul: 7 dolari.

Restaurantul Le Castagne din Philadelphia, SUA, a introdus de anul acesta în meniu o cină doar cu trufe. Toate preparatele conţin trufe albe, o delicatesă care costă 6.000 de dolari o jumătate de kilogram.

Preparat cu 40 ml de cognac Clos de Griffier Vieux din 1788, 20 ml de lichior Kummel din 1770, 20 ml de Dubb Orange Curacao din 1860 şi două liniuţe de Angostura Bitters din 1900, Salvatore Calabrese a scos cel mai scump cocktail din acest an: 8.800 de dolari.

Un mic lanţ de pizzeri din British Columbia, Canada oferă o pizza la preţul de 450 de dolari. Preţul mare este dat de caviarul rusesc Osetra, cod negru de Alaska şi homar Thermidor.

Hotelurile Anantara oferă clienţilor o cafea Black Ivory, o specialitate în care boabele folosite sunt digerate de elefanţii diin Thailanda. Un kilogram de cafea costă 1.100 dolari.

Clubul de noapte 230 FIFTH din New York a creat un hot-dog care costă 2.300 de dolari şi are gtrufe negre, caviar şi chiar şampanie.

Producătorul Lego a scos anul acesta pe piaţă o piesă confecţionată din 25,65 grame de euro de 14K. Preţul: 14.449 dolari.

Colegiul Sarah Lawrence din Bronxville, New York, este cel mai scump. Factura totală pentru un an, pentru un elev este de 61.000 de dolari.

Un restaurant din New York, Serendipidy 3 intrat în cartea recordurilor cu un burger care s-a vândut pentru 295 de dolari. Cel care a preparat burgerul este renumitul producător de brânză, James Montgomery din Anglia.

Un magazin din Dubai vinde prăjituri îmbrăcate în aur comestibil de 23 de K şi care costă 950 dolari/bucata. Acestea sunt făcute din făină organică importată din Italia şi din vanilie şi cacao de cea mai bună calitate din Uganda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel