Data publicării:

Cele mai populare costume de Halloween din 2024, potrivit căutărilor Google

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Descoperă cele mai populare costume de Halloween, cât și un loc pentru o experiență autentică a acestei sărbători.

Lista anuală „Frightgeist” a Google a dezvăluit 25 de idei de costume pe care gigantul tehnologic le consideră „în tendințe” în pregătirea pentru Halloween. Această listă, bazată pe comparații ale datelor de căutare de la an la an din luna septembrie, este de asemenea o reprezentare a culturii pop din 2024.

Pe primul loc în lista din acest an se află Bob, o fantomă cu cap mic din recentul sequel „Beetlejuice.” Pe locul doi se situează breakdancerul viral Raygun, Google notând o creștere a căutărilor pentru „costum sportiv verde și galben” și „pantaloni verzi,” așa cum a purtat în timpul prestației sale controversate de la Jocurile Olimpice. Locul al treilea a fost ocupat de CatNap, monstrul asemănător unei pisici din populara serie de jocuri video „Poppy Playtime.”

De asemenea, în top 10 s-au regăsit Lady Deadpool, counterpartul feminin al lui Deadpool, și cântăreața Sabrina Carpenter, a cărei corset cu inimă decupată a înregistrat o creștere a căutărilor în acest an, conform Google Trends.

În altă parte, un total de cinci personaje din filmele „Inside Out” de la Pixar — emoțiile antropomorfizate Invidie, Furie, Dezgust, Anxietate și Bucurie — s-au regăsit în top 25. De asemenea, burrito-urile de la Chipotle (pe locul 11), inamicul lui Sonic, Shadow the Hedgehog (pe locul 20), rapperul Soulja Boy (pe locul 24) și trei alte personaje din „Beetlejuice” au fost incluse în acest clasament. (Ambele filme „Beetlejuice” au fost lansate de Warner Bros., care este deținută de compania-mamă a CNN, Warner Bros. Discovery.)

Google a analizat și costumele populare pentru copii (cel mai căutat fiind Red din „Descendants” de la Disney), costumele pentru animale de companie („Dogpool”) și perechile de costume (Deadpool și Wolverine), potrivit CNN.

Topul celor mai populare costume 

1. Bob, din „Beetlejuice”  
2. Raygun  
3. Catnap  
4. Delores, din „Beetlejuice”  
5. Pomni, din „The Amazing Digital Circus”  
6. Invidie, din „Inside Out”  
7. Red, din „Descendants”  
8. Dr. Doom  
9. Sabrina Carpenter  
10. Lady Deadpool  
11. Burrito Chipotle  
12. Mânie, din „Inside Out”  
13. Dezgust, din „Inside Out”  
14. Wolverine  
15. Anxietate, din „Inside Out”  
16. Delia Deetz, din „Beetlejuice”  
17. Gambit  
18. Dune  
19. Minion  
20. Shadow the Hedgehog  
21. Bucurie, din „Inside Out”  
22. Peely, din „Fortnite”  
23. Lydia Deetz, din „Beetlejuice”  
24. Soulja Boy  
25. Godzilla  

Experiență autentică de Halloween: West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween de pe Lacul Morii

Adevăratul Halloween de pe Lacul Morii a fost pe vremea lui Ceaușescu. Unii locuitori din zonă spun că acolo există o atmosferă „misterioasă” sau chiar că ar fi un loc „bântuit”. De unde provin legendele?

Înainte de amenajarea Lacului Morii, pe locul actualului lac și în zona adiacentă acestuia a existat un cimitir. Zona a inclus Cimitirul Crângași, care a fost desființat în anii 1980, odată cu începerea lucrărilor pentru amenajarea lacului și a insulei. Cimitirul și casele din vechiul cartier Crângași au fost expropriate și demolate pentru a face loc lacului artificial și barajului, care aveau ca scop protejarea orașului de inundații.

Înainte de începerea lucrărilor, o parte dintre mormintele din cimitir au fost relocate, însă există mărturii că nu toate au fost exhumate corespunzător. Aceasta a generat o serie de legende și mituri urbane despre zona lacului. Vezi toată știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel