Urmărește emisiunea live
Cele mai neobișnuite rețete de cafea: ce se poate adăuga în ceașcă pentru o băutură mai delicioasă și aromată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cele mai neobișnuite rețete de cafea. Sursa - pixabay.com
Cele mai neobișnuite rețete de cafea. Sursa - pixabay.com
Cafeaua este cea mai populară băutură din lume. Dar care sunt cele mai neobișnuite rețete pentru prepararea cafelei? 

O băutură parfumată, făcută din boabele prăjite și măcinate ale arborelui de cafea, a cucerit oamenii din întreaga lume. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, rețetele clasice de cafea oarecum s-au schimbat, deoarece în băutură au fost adăugate condimente, lămâie și chiar un ouă. În acest articol, vă împărtăși cele mai uimitoare rețete de cafea.

Cafea cu ou. În Vietnam, se servește o cafea foarte neobișnuită, preparată cu gălbenuș de ou. Pentru a face o astfel de băutură, mai întâi, bateți separat laptele condensat cu gălbenușul de ou până amestecul devine cremos. Apoi, deasupra se toarnă cafeaua tare. În rezultat, vei obține o băutură revigorantă cu o aromă delicată și cremoasă.

Cel mai bun desert, care te va cuceri: se face rapid și este fabulos de aromat

Cafea sărată. În Taiwan, lanțul de cafenele 85C Bakery Cafe oferă o cafea sărată neobișnuită. Cert este că toți localnicii sunt obișnuiți să consume fructele cu sare, în special ananasul și pepenele verde. Așa s-a născut rețeta unei băuturi cu sare de mare, care se servește, adesea, cu pâine dulce cu glazură.

Unele gospodine adaugă coajă de ouă în cafeaua preparată la ibric. Știi de ce fac asta?

Cafea cu brânză. Acest tip neobișnuit de cafea poate fi gustat în Suedia și Finlanda. În băutura fierbinte se adaugă o bucată de brânză, făcută din lapte de vacă sau de căprioară.

Cafea cu lămâie sau lime. În ciuda originalității, această rețetă a fost apreciată de oameni din întreaga lume. Băutura cu adaos de lămâie se numește Guillermo și se servește atât caldă, cât și rece.

Desertul care îi va înnebuni pe toți: salam de ciocolată albă cu fistic

O altă rețetă populară este Espresso Romano, care este acoperită cu coajă proaspătă de lămâie. Totuși, reține că acest tip de cafea nu este potrivit pentru toată lumea din cauza conținutului ridicat de acid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel