Cele mai murdare locuri şi obiecte din bucătărie: "Vă amintiţi când l-aţi spălat bine ultima dată?"
Există câteva locuri şi lucruri în bucătărie care "găzduiesc" multe bacterii.
În bucătărie, se depozitează şi se prepară produse alimentare, care reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea diferitelor microorganisme. De asemenea, căldura şi umiditatea fac reproducerea lor mult mai uşoară.
Uscătorul de vase
Multe gospodine uită să cureţe uscătorul de vase în mod regulat. Ele cred că, dacă acolo sunt doar vase şi tacâmuri curate, nu este nimic de curăţat. Cu toate acestea, apa şi umiditatea, care se menţin în mod constant acolo, sunt o bază pentru dezvoltarea microorganismelor.
Cutiile de plastic
Recipientul în care vă depozitaţi fructele şi legumele este de obicei un loc care se murdăreşte uşor. În frigider, este un sertar din plastic care se află în partea de jos. Curăţaţi-l săptămânal, pentru că produsele proaspete îl murdăresc foarte uşor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru celelalte cutii şi boluri de plastic în care depozitaţi produse proaspete. Curăţă şi bolurile pentru fructe în mod regulat.
Deschizătorul de conserve
Vă amintiţi când l-aţi spălat bine ultima dată? Poate fi unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie, mai ales iarna, scrie Rador, citând actualno.com. Curăţaţi bine deschizătorul după fiecare utilizare pentru a evita reţinerea microorganismelor.
Spatule din lemn
Acestea au de obicei mici fisuri şi crăpături în care pot pătrunde cu uşurinţă resturile alimentare şi bacteriile. Curăţaţi-le după fiecare utilizare, doar clătirea nu este suficientă.
Suportul pentru cuţite
Majoritatea gospodinelor îl curăţă rar. În acesta se pun cuţite umede şi se scurg. Apa şi umiditatea din el ajută bacteriile să se dezvolte. Prin urmare, de fiecare dată când puneţi un cuţit în el, se murdăresc fără să vedeţi şi, de fapt, cuţitele nu sunt atât de curate pe cât credeţi.
Locurile din frigider unde depozitaţi carnea şi produsele proaspete
Acolo unde sunt produse proaspete precum fructele, legumele, lactatele neambalate şi carnea crudă, există o cantitate mare de bacterii. Acestea se înmulţesc şi pot duce la o serie de probleme de sănătate. Prin urmare, vă sfătuim să dezinfectaţi regulat această zonă, nu numai atunci când dezgheţaţi şi spălaţi întregul frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News