Cele mai mari greşeli pe care le faci când găteşti peşte
Vă prezentăm cele mai mari greşeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc peşte.
Puneţi peştele în tigaie fără să-l cureţe
Multe gospodine pun peştele în tigaie aşa cum l-au cumpărat, fără să-l cureţe sau să-l felieze corespunzător. Dacă este un pește mic, cum ar fi hamsia, îl putem prăji întreg dar mai întâi trebuie să-l curățăm. Dacă este un peşte mare, trebuie să-l feliem cu un cuţit adecvat.
Nu uscaţi peştele înainte de a-l pune în tigaie
Înainte de a-l pune în tigaie, peştete trebuie uscat foarte bine. În acest fel, peştele va fi gătit mai bine.
Puneţi sare înainte de a-l găti
Peştele îşi va pierde gustul dacă îl săraţi înainte să-l puneţi în tigaie. Acesta nu va mai fi la fel de suculent. Astfel că, marii bucătari recomandă să adăugaţi sare peştelui numai după ce l-aţi gătit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News