Cele mai mari creșteri. Ce au cumpărat românii mai mult în pandemie, decât în orice alt stat din Europa
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
cumpărături
cumpărături
Primul val de COVID-19 a provocat o perturbare a comerțului internațional. Pe măsură ce țările s-au adaptat crizei, mai mulți oameni au fost nevoiți să lucreze sau să studieze de acasă, precum și să se bazeze pe întâlniri virtuale. 

Acest lucru a făcut că importurile de laptop-uri să atingă un maxim istoric în aprilie 2020, conform InfoCons. China a reprezentat aproximativ 90% din importurile de laptop extracomunitate în 2019 și 2020. Importurile din China au crescut cu 19%, de la 12,1 miliarde de EURO în primele 7 lunii ale anului 2019, la 14,4 miliarde de EURO în 2020. Printre primele 6 surse de import, Vietnamul a înregistrat o creștere mai mare: de la 0.5 miliarde de EURO, la 0,6 miliarde de EURO.

Creșteri ale importurilor de laptopuri de peste 30% au fost înregistrate în doar 2 state membre UE: România (+38%) și Danemarca (+38%).

Au existat nouă țări în care importurile au crescut cu 20%-30% și alte nouă în care importurile au crescut cu 10%-20%. În șase țări, creșterea a fost între 2% și 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel