Cele mai importante reguli când faci un cadou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cadouri
Cadouri
Să faci un cadou reuşit a devenit, în ultimii ani, o artă. Cadoul potrivit poate îmbunătăţi starea cuiva, poate aduce un zâmbet sau îi poate aduce aminte cuiva că îţi pasă. 

Iată, pe scurt, cinci reguli care te vor învăţa să faci cadoul perfect. 

1. Nu adăuga un cadou mic unui cadou mare 

Dacă ai luat deja un cadou mare, împachetat într-o sacoşă de dimensiuni generoase, nu mai adăuga şi o cutiuţă mică, cu acel lucru pe care îl consideri simbolic. Mergi pe prima variantă, e mult mai bine. 

2. Fă cadou o experienţă, nu un lucru 

Un iPhone e un cadou fain, asta e clar. Dar valoarea lui se duce în timp. Pe când o ieşire la Laser Tag, la un Escape Room sau, de ce nu, o vacanţă, rămân în memorie pe viaţă. 

3. Cardurile cadou nu sunt un lucru rău 

Ştim că de multe ori nu vreţi să oferiţi carduri cadou pentru a nu se crede că nu aţi avut inspiraţie. Dar cardul cadou nu e un lucru rău. Cel care îl primeşte are ocazia să îşi cumpere ceva ce, în mod normal, nu şi-ar fi luat singur. Aşa că dăruiţi cu încredere. 

4. Pune-te în locul persoanei căreia îi dai cadoul 

Ăsta este, poate, cel mai bun sfat. De câte ori ai dat cadou un gel de duş, sau un set cu deodorant şi parfum? Pune-te în locul celui care a primit cadoul. Ţi-ar fi plăcut? Ai vrea să primeşti astfel de lucruri? 

5. Cheltuie mai mult cu alţii decât cu tine 

Nu te uita la bani. Dacă ai un buget de 50 de lei, dar vezi un cadou care îţi place şi ţie şi crezi că i-ar plăcea şi persoanei căreia îl dăruieşti, dar costă cu 10-15 lei mai mult, nu ezita. Cumpără-l. Crede în karma, o să te ajute! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel