Cele mai frumoase destinații din Europa pe care să le vizitezi în această toamnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @teksomolika
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @teksomolika
Pe măsură ce vara se transformă în toamnă, cele mai frumoase destinații din Europa încep să se transforme. Acum este momentul să te gândești unde și cum să îți petreci următoarea vacanță de toamnă în Europa. Iată câteva dintre locurile pe care să le vizitezi în această toamnă!

Cel mai bun loc pentru o escapadă urbană: Madrid

Cu o abundență de muzee și galerii, precum și restaurante de neratat, nu contează prea mult când vizitezi Madridul. Totuși, avantajul de a merge toamna este modul în care arată orașul – spațiile deschise, cum ar fi Casa de Campo și Parcul El Retiro, se transformă într-un spectacol de culori. Orașul se iluminează cu un festival de lumină pe măsură ce serile devin mai întunecate spre sfârșitul lunii octombrie.

Cel mai bun loc pentru relaxare: Lacul Garda (Italia)

Renunță la mare și bucură-te în schimb de apele calme și limpezi ale Lacului Garda, de împrejurimile verzi, de lipsa poluării luminoase și de oportunitatea de a te desprinde de viața cotidiană, dacă acesta este planul tău. Temperaturile se mențin în jur de 18 grade Celsius în octombrie, așa că închirierea unei bărci și o plimbare pe lac rămân opțiuni perfect viabile și la fel de plăcute.

Cel mai bun loc pentru dans: Amsterdam

Toamna este deosebit de frumoasă în Amsterdam, pe măsură ce frunzele se colorează de-a lungul canalelor mărginite de copaci, iar lumânările se aprind la ferestrele caselor de la mijlocul după-amiezii. În fiecare octombrie, Amsterdam Dance Event (ADE) domină locațiile din oraș cu nopți electro, house și techno. Apoi, în noiembrie, vine Museumnacht, când 55 dintre cele mai importante muzee din Amsterdam își deschid porțile după program. 

Cel mai bun loc pentru aer de mare: Trevone Bay, Cornwall (Anglia)

Bucură-te de o versiune mai liniștită și mai puțin aglomerată a Cornwall-ului, după ce turiștii de vară au plecat acasă, iar totul – chiar și marea – pare să se calmeze. În loc să vizitezi cele mai faimoase părți ale regiunii, îndreaptă-te spre Trevone Bay. Acest loc ascuns compensează dimensiunea mică prin frumusețea sa și se află la doar o oră de mers pe coasta din Padstow.

2. Sursa foto... (copenhaga_84639800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Cel mai bun loc pentru inspirație: Copenhaga

Iubitorii de modă vintage se vor bucura de opțiunile răspândite pe străzile pline de farmec ale orașului Copenhaga, iar a veni cu spațiu în valiză este foarte recomandat. Inspirația pentru design interior este la tot pasul, fiecare magazin oferind mobilă și textile unice, atât de elegante încât vei dori să îți redecorezi întreaga casă. Cât timp vremea este încă blândă, ia masa în aer liber, savurând stridii și un Aperol, în timp ce admiri trecătorii și îți imaginezi o viață în acest oraș relaxat, fără griji și extrem de stilat.

Cel mai bun loc pentru ciocolată caldă: Viena

Toamna, când aerul devine răcoros și rece, cultura cafenelelor din Viena prinde viață. După ce intri de pe stradă, cu obraji îmbujorați și degetele înghețate, cea mai bună alegere este o ciocolată caldă cu alcool, preparată cu rom austriac sau Amaretto și acoperită cu frișcă. Această băutură magică încălzește chiar și cele mai reci zile, iar orașul oferă multe locuri unde o poți savura. Începe la Café Landtmann, cafeneaua arhetipală de pe Ringstrasse, preferata lui Sigmund Freud, care obișnuia să stea aici cu ziarele sale, observând doamnele și domnii savurând apfelstrudel. Un alt clasic al lumii vechi este Demel, unde poți opri pentru o ciocolată caldă și apoi să cumperi cele mai frumoase cutii de ciocolată pentru acasă. Cei cu o pasiune adevărată pentru dulciuri pot combina ciocolata caldă cu o felie de tort Sacher la Hotel Sacher, unde a fost inventat acest desert bogat, stratificat cu gem de caise.

Cel mai bun loc pentru soare târziu: Madeira, Portugalia

Aflată la vest de Maroc, soarele nord-african încălzește solurile Madeirei constant pe tot parcursul anului, atingând temperaturi maxime în septembrie. Clima subtropicală face ca acest arhipelag portughez să fie plin de floră și faună diversă. Poți admira întreaga gamă de la cactuși uriași la plante cu flori colorate în grădinile botanice sau poți vizita insula în octombrie, când festivalul anual al florilor animă străzile cu parade și evenimente. Apropie-te și mai mult de natură urmând vechile canale de irigație, pe trasee de drumeție care șerpuiesc pe insulă, sau ia feribotul spre sora mai mică a Madeirei, Porto Santo, unde o plajă sălbatică de 9 km este locul perfect pentru relaxare și înot, potrivit Cntraveller.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel