Data actualizării:
Data publicării:

Cele mai frecvente greşeli pe care le faci când găteşti carne. Toate gospodinele fac asta

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vă prezentăm cele mai frecvente greşeli pe care toate gospodinele le fac atunci când gătesc carne. 

Gătiti carnea imediat după ce aţi scos-o din frigider

Schimbarea bruscă a temperaturii va face carnea mai puţin suculentă. Pentru a evita acest lucru și pentru a profita din plin de calitatea cărnii, cel mai bine este să o lăsați la temperatura camerei timp de 20 sau 30 de minute înainte de a găti.

Nu scurgeţi carnea de apă în momentul în care o puneţi în tigaie 

Carnea trebuie scursă foarte bine de apă în momentul în care o puneţi în tigaie. Pentru a face acest lucru, încercați să uscați carnea cu prosoape de hârtie. În acest fel, friptura va fi mult mai gustoasă. 

Alte greşeli pe care le fac gospodinele

Gătiti la foc foarte mare

Dacă gătiți carnea la foc mare riscaţi ca numite părţi să fie crude, în timp ce altele vor fi arse. Cel mai bine este să încălziți tigaia sau grătarul înainte de a pune carnea pe grătar. Aceasta trebuie gătită la foc mediu.

VEZI ŞI Trucul care te ajută să usuci mărarul în două minute. Toate gospodinele trebuie să-l ştie

Înţepaţi de prea multe ori carnea

Dacă înțepăm în permanență carnea, vom face prea multe găuri și aceasta îşi va pierde sucul natural. În mod ideal, folosiți pensete pentru a nu străpunge suprafața exterioară a cărnii.

Nu gătiţi suficient carnea 

Ideal este să mențineți carnea la 65 ° C mai mult de două minute, o acțiune care distruge agenți patogeni precum Salmonella sau E.coli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel