Data actualizării:
Data publicării:

Cele mai folosite parole din lume. Asigurați-vă că a voastră nu se află pe listă

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
A găsi o parolă puternică poate fi un proces de gândire solicitant.   

Cu toate acestea, pentru a proteja e-mailurile și serviciile bancare online de hackeri, este recomandat să depuneți acest efort, conform CNBC.

NordPass, instrumentul de gestionare a parolelor de la echipa din spatele NordVPN, a colaborat cu cercetători independenți pentru a lansa studiul său privind cele 200 de parole cele mai frecvent utilizate în 2023.

Dintre cele mai comune 188 de parole din lume, 17 pot fi sparte în mai puțin de o secundă, așa că gândiți-vă de două ori înainte de a vă decide să introduceți „123456” sau „parola” pentru a vă securiza conturile online.

Cele mai populare parole sunt unele dintre cele mai leneșe combinații, chiar dacă amenințările la adresa securității cibernetice continuă să fie în creștere, cu peste 53 de milioane de cetățeni americani afectați în prima jumătate a anului 2022, potrivit datelor la nivel national.

Pentru a vă asigura că datele dvs. rămân în siguranță, iată cele mai comune 18 parole din lume din 2023 - și cât timp durează să spargeți fiecare dintre ele:

2. Captura Pr... (parole_29547600.jpg)

"„Admin”, care nu a fost în primele 200 de parole în ultimii cinci ani, a ocupat locul al doilea în acest an.

"Este una dintre parolele pe care oamenii nu se deranjează să le schimbe", se arată în raport. "În loc să îmbunătățească obiceiurile de creare a parolelor, utilizatorii de internet au ales să rămână la parole deja preconfigurate."

Cu toate că există câteva concurente demne, „123456” a continuat să domine clasamentul celor mai comune parole din lume în ultimii cinci ani.

"A fost clasată ca fiind cea mai comună parolă de 4 ori din 5. 'Password' a deținut acest titlu nu prea onorabil o dată", arată raportul.

Pentru prima dată, studiul a dezvăluit cele mai comune parole în funcție de categorii.

Parola numărul 1 pentru site-urile de comerț electronic, conturile de e-mail, dispozitivele electronice și serviciile de streaming este, de asemenea, „123456”, în timp ce „UNKNOWN” s-a clasat pe primul loc pentru platformele de social media, conturile financiare și smartphone-uri.

Numele sunt, de asemenea, opțiuni populare de parole pentru utilizatorii din întreaga lume.

„Isabella” este a doua parolă cel mai des utilizată în Austria în acest an, în timp ce „Katerina” s-a situat pe locul 11 în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel