Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă
Vrei să te răsfeți pe tine sau pe cei dragi cu un delicios desert de ciocolată, dar crezi că gătitul este lung și plictisitor?
Vă oferim o rețetă delicioasă de brioșe cu ciocolată, care îi vor cuceri pe toți membrii familiei. Brioșele cu ciocolată nu trebuie coapte ore în șir, iar aluatul se frământă doar 5 minute.
Veți avea nevoie:
făină de ovăz sau migdale - 4 linguri,
cacao - 4 linguri,
lapte - 3 linguri,
ou - 1 bucată,
praf de copt - 1 linguriță,
zahăr - 4 linguri.
Prepararea
Dacă nu aveți fulgi de ovăz, puteți măcina fulgii de ovăz cu un blender. Puneți, într-un bol, fulgii de ovăz, zahărul, praful de cacao și praful de copt.
Se amestecă bine ingredientele uscate, apoi se adaugă laptele într-un jet mic, untul topit și oul. Mixați bine timp de aproximativ 5 minute.
Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați
Ungeți formele de hârtie cu ulei și umpleți-le 2/3. Puneți formele umplute cu aluat în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Dacă doriți să faceți brioșele de ciocolată la cuptor, preîncălziți-l la 180 de grade și coaceți-le aproximativ 10 minute. Imediat ce brioșele sunt gata, trebuie răcite și stropite cu zahăr pudră. Poftă bună!
BONUS. Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Dacă mai ai două mere în cămară, poți face ușor o plăcintă cremoasă, delicioasă și moale.
Rețeta plăcintei cu mere este foarte simplu de preparat. Desertul va fi delicat și foarte moale. Nu vă faceți griji: ingredientele sunt disponibile în orice bucătărie.
Ingredientele de care ai nevoie pentru aluat:
14 grame praf de copt,
200 grame făină de grâu,
120 de grame de zahăr,
2 ouă,
100 ml lapte,
două mere.
Ingredientele de care ai nevoie pentru cremă:
15 gr amidon de porumb,
vaniline - după gust,
250 ml lapte,
50 de grame de zahăr,
1 ou.
Cum se prepară rețeta
Într-un bol, puneți oul, adăugați zahărul, esența de vanilie și amidonul de porumb. Apoi amestecați cu un tel până când compoziția nu are cocoloașe.
Turnați laptele și amestecați energic. Puneți cratița pe foc și continuați să amestecați până când amestecul devine gros. Când crema este gata, luați cratița de pe aragaz.
Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei
Acum vă puteți ocupa de prepararea aluatului. Într-un castron mare se pun ouăle, zahărul și se lucrează cu un mixer electric. Ulterior, după ce obțineți un amestec limpede, adăugați laptele și mixați. Urmează făina și praful de copt. Reluați mixarea. Aluatul este gata.
Două mere se curăță de coajă și se taie cubulețe. În acest moment trebuie doar să asamblați plăcinta.
O tavă de tort cu balamale se unge cu ulei și pe fundul ei se pun merele. Acestea se acoperă cu aluatul. Nivelați cu o spatulă și adăugați crema, preparată anterior. Mai rămâne doar să coaceți plăcinta, o jumătate de oră, la 180 de grade. Înainte de a o servi, trebuie să o decorați cu zahăr pudră. Poftă bună!
BONUS. Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii
Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunți la un desert delicios, care asigură buna dispoziție.
Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.
Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.
Ingrediente pentru cele 8 porții:
4 ouă,
4 linguri de apă,
esență de lămâie,
un vârf de cuțit de sare,
100 de grame de făină,
100 de grame de amidon,
jumătate de plic de praf de copt,
60 ml ulei de semințe,
80 de grame de stevia,
zahăr pudră pentru decor,
ciocolată neagră pentru decor,
unt și făină pentru tava de copt.
Prepararea
Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.
Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.
Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii
Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă. Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe.
O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.
Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News