Cele mai ciudate superstiții din lume. Femeile din Rwanda nu ar trebui să mănânce carne de capră pentru că...
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV: Pexels
Superstiţiile au însoţit fidel omenirea încă de la începuturile sale pierdute în adâncul istoriei. Nici în prezent, superstiţiile nu dau înapoi, ci din contră supravieţuiesc şi se adaptează în cele mai diverse şi neaşteptate moduri.

Unele dintre ele sfidează raţiunea, altele par de-a dreptul scandaloase şi de neacceptat, unele sunt nevinovate şi deseori hazoase, în timp ce altele oripilează în mod direct şi fără menajamente. Toate acestea sunt superstiţiile care refuză să moară şi pe care alegem să le păstrăm, cel mai adesea din amuzament sau din dorinţa de a ne păstra o parte a specificului naţional.

În Egipt, deschiderea și închiderea foarfecelor fără a tăia nimic sau, mai rău, lăsarea lor deschisă aduce ghinion. Pe de altă parte, foarfecele, dacă sunt lăsate sub pernă, pot ține coșmarurile departe, potrivit Latitudeslife.

În Japonia, bebelușii trebuie să se asigure că își acoperă stomacul în timpul furtunilor, mai ales înainte de a adormi. Zeul tunetului Raijin, de fapt, putea să le fure și să le mănânce buricul.

Potrivit coreenilor, menținerea ventilatorului într-o cameră închisă în timp ce dormi duce la moarte. Pentru a evita pericolul, multe ventilatoare sunt echipate cu oprire automată programată.

Fluieratul în interior este interzis în Lituania. Fluierul, de fapt, ar putea atrage mici diavoli gata să ne sperie.

Chiar și în Rusia, fluierul în casă ar putea să sperie îngerul păzitor al casei noastre și să ne provoace dificultăți financiare.

Păianjenii nu ar trebui uciși în Qatar, deoarece au puterea de a îmblânzi sau de a stinge incendiile în case.

Femeile din Rwanda nu ar trebui să mănânce carne de capră: le-ar putea face să crească barbă.

În Vietnam, studenții care speră să obțină rezultate bune nu ar trebui să mănânce banane pentru că sunt alunecoase. Sunetul cuvântului ”alunecare” în vietnameză este foarte asemănător cu cel al cuvântului ”eșuează”.

În Yemen, o femeie însărcinată poate afla sexul bebelușului ei aruncând în aer un șarpe mort: dacă cade cu capul sus, va fi băiat, altfel o fată.

Atenție la dragostea pentru soții în România, unde a oferi ultima țigară din pachet echivalează cu oferirea soției.

Manichiura pe timp de noapte este absolut interzisă în Coreea: șobolanii ar putea să vă mănânce tăieturile unghiilor, să dobândească puteri extraordinare și să vă preia viața.

În Japonia, când trece un funicular, trebuie să ne ascundem degetul mare, numit ”degetul parental”. Nerespectarea acestui lucru va duce la moartea părinților noștri.

În Indonezia, vrăbiile aduc noroc: dacă intră cineva în casă, în curând va avea loc o nuntă; dacă o femeie vede una de Ziua Îndrăgostiților, va trăi fericită căsătorindu-se cu un bărbat sărac.

Vai să scapi de vesela spartă în Danemarca! Păstrează-le și aruncă-le în fața ușilor prietenilor și rudelor în noaptea de Revelion, găsirea lor la intrare le va aduce noroc și bogăție.

Pentru suedezi, plasarea cheilor pe masă aduce ghinion. În trecut, de fapt, era folosit de prostituate pentru a-și semnala disponibilitatea.

În India este considerat un bun semn să fii martor la nașterea unei pisici.

Filipine: Dacă o mireasă încearcă rochia albă înainte de nuntă, nunta nu va avea loc.

Dacă purtați îmbrăcăminte nouă pentru a dormi, indienii spun că ghinionul vă va veni, deoarece morții sunt incinerați sau îngropați în haine noi.

În Chile , când traversați deșertul, ar trebui să turnați puțină apă pe pământ înainte de a o bea pentru a ține ghinionul la distanță. Este o ofertă către spiritul Pământului Pachamama, care în schimb va asigura o călătorie sigură.

În China, consumul de tăiței lungi, în special la ocazii speciale, prelungește viața. De fapt, tăițeii sunt un semn de longevitate.

În Rusia, când cineva a plecat într-o călătorie, camera nu trebuie curățată până când se întoarce.

În Nigeria, sărutatul pe buze a unui nou-născut l-ar putea face să saliveze excesiv ca adult.

În Portugalia,, mersul cu spatele aduce ghinion, de fapt, făcând asta îi arătăm diavolului calea noastră.

În Coreea, scrierea cu cerneală roșie a numelui unei persoane vii aduce ghinion și moarte. În schimb, în ​​cazul morților, roșul ar ține spiritele rele departe.

În Brazilia, punerea zahărului în ceașcă înainte de a turna cafeaua ar fi o garanție a prosperității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel