Data publicării:

Cele mai ciudate plaje din lume - GALERIE FOTO

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Sunt multe plaje care se îndepărtează de imaginea unor mari întinderi de nisip alb sau gălbui, complet deschise spre mare.  În cele patru colţuri ale lumii sunt plaje care au devenit destinaţii turistice unice fie pentru culoarea nisipului lor, fie datorită calităţii apelor ori pentru că sunt ascunse.

Playa Escondida

Playa Escondida, din Insulele Marieta, Mexic, este o mică „plajă ascunsă" care se poate vedea printr-o mare deschizătură în stâncă, dar la care turistul nu poate ajunge prea uşor pentru că trebuie să înoate printr-un tunel. Insulele Marieta, arhipelag nelocuit, sunt situate în largul zonei de coastă a statului mexican Nayarit.

Glass Beach

Glass Beach, plaja de sticlă, se află în Parcul MacKerricher din California. Cu mulţi ani în urmă, oamenii aruncau gunoaiele — de la sticlă la aparate electrocasnice — în această zonă de coastă şi au început să o numească „groapa de gunoi". Autorităţile californiene au închis însă zona în 1967, pentru a o reface. A fost nevoie de ani întregi de programe de curăţenie, ca şi de inestimabilul ajutor al valurilor, care au spart totul şi au curăţat plaja, lăsând acolo doar sticlă şi ceramică. Odată cu trecerea vremii, valurile au şlefuit bucăţile de sticlă şi ceramică şi a apărut un frumos nisip colorat.

Shell Beach

Plaja de scoici, este una dintre singurele două plaje din lume formate în întregime din scoici şi se află în statul australian Australia de Vest. De-a lungul a peste 60 de kilometri, soarele se reflectă în scoici şi este foarte greu de rezistat fără ochelari de soare. Fragmentele de pe mal provin de la cardiide (familie de lamelibranhiate), care se simt în largul lor datorită înaltului procentaj de sare de pe plajă.

Plaja Vaadhoo

Plaja Vaadhoo din Insulele Maldive, oferă pe timp de noapte un splendid spectacol, când organisme microscopice, fitoplancton bioluminiscent, transformă apa într-o mare de stele. Noaptea, organismele reacţionează la schimbările de presiune şi aciditate emiţând lumină. Paşii făcuţi pe nisipul îmbibat cu apă lasă urme strălucitoare, iar mulţi surferi profită de aceste valuri pentru a face fotografii în care se vede urma strălucitoare.

Plajele din Jökulsárlón

Plajele din Jökulsárlón, Islanda, sunt pline de aisberguri care se desprind din gheţarul Breiđamerkurjökull. Jökulsárlón este locul din lume în care este cel mai uşor de atins cu mâna un aisberg, iar de pe malurile sale se pot vedea focile şi o sumedenie de păsări.

Pffeifer Purple

Pffeifer Purple, din California, este una dintre plajele favorite ale locuitorilor din oraşele apropiate, nu numai pentru culoarea liliachie a nisipului său, dată de fragmentele de ametist şlefuite de mare, ci şi pentru că este un mic paradis aproape ascuns. Niciun afiş nu semnalează această plajă, care este privată.

Red Sand Beach

Plaja cu nisip roşu, este situată pe insula Rábida din Arhipelagul lui Columb (sau Insulele Galápagos), de origine vulcanică. Culoarea nisipului este dată de conţinutul ridicat de fier al lavei. Poartă numele mănăstirii în care Cristofor Columb şi-a lăsat fiul în timpul primei lui călătorii în America, 'Monasterio de Santa María de la Rábida', din provincia spaniolă Huelva. Insula şi lacul său cu apă sărată constituie refugiul unor flamingo şi al unei mari colonii de lei de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel