Cele mai bune "tratamente" pentru imunitate, lista medicului Egri Eduard
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Medicul Egri Eduard a spus care sunt, din punctul său de vedere, cele mai bune „tratamente” pentru imunitate.

„Văd că mulți și tot mai mulți aleargă după așa zisele tratamente și scheme pentru imunitate, în același timp de la an la an cei mici sunt parcă tot mai bolnavi. Despre marketing numai de bine.

Din punctul meu de vedere cele mai bune "tratamente" pentru imunitate sunt:

1. Alimentație sănătoasă și echilibrată conform vârstei copilului

2. Activitate fizică susținută, ideal în aer liber indiferent de vreme și anotimp,

3. Evitarea factorilor stresați: conflicte familiale, expunere la ecran, etc

4. Evitarea suprasolicitării copilului, zeci de activități, meditații, etc

5. Respectarea orelor de somn dar și a perioadei de recuperare după o boală”, a scris, luni, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Citește și...

Medicul Egri Eduard: Cât trebuie să cântărească ghiozdanul raportat la greutatea copilului

 

Medicul Egri Eduard a spus cât trebuie să cântărească ghiozdanul unui elev.

Copiii cară multe cărți, caiete, culegeri, dicționare, dar și echipament sportiv. Mulți ajung să aibă probleme la coloană.

„10%. Atât are voie să cântărească ghiozdanul raportat la greutatea copilului”, a scris, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Citește și...

Gripă, COVID-19: OMS cere Europei să nu lase garda jos în această toamnă

Odată cu apropierea iernii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat, luni, 24 octombrie, necesitatea de a nu lăsa garda jos într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 şi cel al cazurilor de gripă au început să crească în Europa, invocând exemplul poliomielitei pentru a justifica necesitatea vaccinării, informează AFP.

„Nu este momentul să ne relaxăm", a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă organizată în format online.

La începutul toamnei, regiunea europeană, care grupează 53 de ţări - dintre care unele se află în Asia Centrală -, a devenit din nou centrul pandemiei de coronavirus, numărând 60% din noile cazuri de COVID-19 detectate la nivel mondial.

În paralel, a fost înregistrat şi un vârf al cazurilor de gripă sezonieră.

Odată cu noul val de COVID-19, numărul deceselor şi cel spitalizărilor la terapie intensivă au crescut doar foarte puţin, a subliniat OMS, care insistă asupra legăturii pe care o are această situaţie cu vaccinarea împotriva noului coronavirus.

„Vaccinarea rămâne unul dintre instrumentele noastre cele mai eficiente împotriva gripei şi a COVID-19", a declarat Hans Klugge luni, când omenirea celebrează Ziua mondială de luptă împotriva poliomielitei. Această boală, care îi afectează mai ales pe cei tineri şi care provoacă paralizii, a dispărut practic din lumea occidentală, însă o variantă a poliovirusului derivată din vaccinuri cu administrare orală a fost detectată recent în Regatul Unit, Ucraina, Israel şi în oraşul american New York. Mai puţin virulentă decât virusul natural, acea variantă poate totuşi să provoace simptome grave, precum paralizii ale membrelor pacienţilor nevaccinaţi.

În trecut rară, această variantă a devenit mai frecventă în ultimii ani din cauza ratelor mici de vaccinare împotriva poliomielitei în anumite comunităţi.

„Peste tot în lume, dacă îi abandonăm pe unii oameni, virusul poliomielitei este un foarte bun barometru pentru a ne spune care sunt acei oameni", a declarat un expert de la OMS Europa, Siddhartha Datta. "Este vorba despre grupuri de populaţie slab deservite, pentru că, dintr-un motiv sau din altul, nu au fost acoperite de recomandarea OMS privind obţinerea unei acoperiri vaccinale de 95%", a adăugat el.

Niciun caz de virus natural al poliomielitei nu a fost raportat în Europa de peste 20 de ani.

„Nu este însă ceva pe care am putea să-l considerăm un bun dobândit", a subliniat Hans Kluge.

La nivelul întregii regiuni europene, administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva poliomielitei a scăzut cu 1% între 2019 şi 2020. În 2021, doar 25 dintre cele 53 de state membre au atins pragul de 95% de acoperire vaccinală împotriva poliomielitei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel