Cele mai bune prăjituri cu mascarpone. Iată cum îți poți surprinde musafirii cu deserturi inedite
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Printre cele mai bune prăjituri cu mascarpone se numără cea cu whisky și cafea. Aceasta se prepară în aproximativ 60 minute și veți obține în jur de 10 porții. De asemenea, cea cu fructe de pădure este perfectă pentru zilele toride. Desertul are un gust răcoritor și o textură cremoasă.

Pentru zilele în care aveți oaspeți și nu știți exact ce să pregătiți, cele două prăjituri sunt ideale. Pe lângă faptul că sunt extrem de delicioase, au și un aspect foarte plăcut.

Cele mai bune prăjituri cu mascarpone, cafea și whisky

Prăjitura cu mascarpone, cafea și whisky este exclusiv recomandată adulților. Aceasta conține o cantitate mare de alcool și nu este indicat ca cei mici să o mănânce. Mai mult de atât, persoanele ce urmează să conducă trebuie să evite desertul. Prăjitura are un blat pufos și însiropat, iar crema oferă o aromă aparte. Pentru prepararea blatului veți avea nevoie de trei linguri de cacao, 5 linguri de făină, un praf de sare, 5 ouă, 5 linguri de zahăr și 5 linguri ulei. Albușurile se vor separa și se vor bate separat cu un praf de sare până vor căpăta consistența unei spume tari. Separat, se vor mixa gălbenușurile împreună cu uleiul. Compoziția rezultată se va turna peste cea anterioară și se va încorpora cu ajutorul unei spatule. La final, se adaugă și cinci linguri de apă, se amestecă, apoi se încorporează făina și cacaoa treptat. Aluatul se va pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se va lăsa la cuptor timp de 30 minute la 180 de grade.

 Între timp veți prepara crema de mascarpone. Ingredientele necesare pentru aceasta sunt 100 grame de zahăr pudră, două linguri de ness, 500 grame de mascarpone, 300 grame de smântână de 30 la sută grăsime și o linguriță esență de cafea. Într-un bol se va mixa smântâna împreună cu zahărul pudră până ce observați că s-a îngroșat. Ulterior, se va pune și crema de mascarpone împreună cu cafeaua și se încorporează până ce devine omogenă. După ce blatul este gata, se va pregăti un sirop din 200 mililitri de cafea și 2 linguri de zahăr. Se va însiropa blatul, apoi se pune crema peste. Prăjitura se lasă la rece cât veți pregăti o glazură din ciocolată. Aceasta se va pregăti din 200 grame de ciocolată lapte, 50 mililitri Bailey și 100 mililitri smântână dulce. Într-o cratiță se vor pune toate ingredientele și se vor lăsa la foc mic până ce ciocolata va fi topită. În timpul respectiv trebuie să amestecați continuu. La final, se va lăsa puțin la răcit, apoi se va turna peste prăjitură. Trebuie avut grijă faptul că se va întări repede la contactul cu desertul proaspăt scos din frigider. Prăjitura va fi lăsată pentru câteva ore la rece, apoi se poate tăia sub formă de cuburi. Pentru a fi mai aspectuoasă, se pot pune câteva boabe de cafea pentru decor. 

Prăjitură cu mascarpone și fructe de pădure, un desert răcoritor de vară

 

O altă prăjitură delicioasă este cea cu mascarpone și fructe de pădure. Blatul se va pregăti prin mixarea a trei ouă împreună cu cinci linguri de zahăr. Apoi se vor turna trei linguri de ulei, cinci linguri de iaurt și două linguri de zahăr pudră vanilat. Se vor amesteca 7 linguri de făină cu 2 lingurițe de praf de copt și se va încorpora în compoziția anterioară. La final se vor pune și două linguri de cacao. Tava va fi tapetată în prealabil cu hârtie de copt, apoi se toarnă aluatul și se lasă la cuptor timp de 15-20 minute. După ce este gata, se va lăsa la răcorit. Între timp, se vor prepara siropul și crema prăjiturii. 

Într-o cratiță, se va pune o jumătate de cană de apă, o lingură de zahăr și 5 fâșii de coajă rasă de portocală. Siropul se va fierbe timp de 5 minute, apoi se va lăsa să se răcească. Crema desertului va fi preparată prin mixarea a 500 grame de mascarpone, trei linguri de smântână și patru linguri de zahăr pudră, două linguri esență de vanilie și o lingură de coajă rasă de portocală. Blatul însiropat se va pune pe un platou, apoi se va întinde crema de mascarpone și se va nivela. Deasupra acesteia se vor pune 150 grame de fructe congelate și se presară 2 linguri de ciocolată rasă. Se va lăsa la rece pentru câteva ore, apoi se poate servi.

Cele mai bune prăjituri cu mascarpone se prepară într-un timp mai îndelungat, însă textura aromată și însiropată merită efortul. Din ingredientele menționate, veți obține în jur de 10 porții. Un alt desert gustos este cel cu mascarpone și căpșuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel